30 Mart’ta üç yıllık hizmet sürelerini tamamlamak üzere olduklarının altını çizen Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir’i bir cazibe merkezi yapmak için yola çıktıklarını söyledi.


 
Üç yıllık icraatlarını değerlendiren Başkan Balta, “Coğrafik olarak Büyükliman Bölgesi’nin merkezinde yer alan,  merkez konumunda olan Vakfıkebir’i fiziki olarak da hak ettiği noktaya taşımak arzusundaydık. Bunu yaparken de değişime sahil dolgu alanlarındaki projeleri de katmak istiyorduk. Ancak 6360 Sayılı yasaya göre dolgu imar planları Büyükşehir’in yetkisindeydi. Büyükşehir’le görüşerek Temmuz 2016’da dolgu imar planını ihale ettik. Şu anda süreç işliyor. Daha önce Yalıköy Beldesi Belediye Başkanı iken şu anda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Ali Bayram Tanrıverdi Yalıköy’deki dolgu alanının projesine başlamıştı. Seçimden sonra bu proje onaylandı ve belediyemiz adına devrini aldık.  Projesi yapıldı ve yaklaşık maliyetler uygulama projesi yapılıyor. İnşallah bu yıl içerisinde Yalıköy’deki alanı ihale ederek oraya öğrencilerin de içinde ders yapabileceği çok güzel bir ekopark inşa edeceğiz “ dedi. 
 
“FOL DERESİ ARTIK TEHDİT OLUŞTURMAYACAK”
Fol Deresi’nden başlayıp ‘Yarma’ denilen alana kadar üç aşamalı yeni bir dolgu planladıklarının da altını çizen Balta, “Bunun Batı mevkisini Büyükşehir Belediyesi yaptı. Tasarım projelerini ise biz hazırlatıyoruz. Sınırları netleştikten sonra Vakfıkebir Belediyesi olarak sondajlarını ihale edeceğiz ve Büyükşehir’imize sunup onay sürecini takip edeceğiz.  Böylece Vakfıkebir Halkının görmek istediği, arzuladığı sahile kavuşmuş olacağız. İkinci projemiz olan ve belediyemize yaklaşık 2 Milyon TL’ye mal olan Fol Deresi projemizi tamamladık. Ortaya güzel bir proje çıktı. Bilindiği üzere her selde sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Dere yatağının darlığından, hem mevcut binaların alt katları, hem de Pazar yeri olarak kullandığımız arazi tehdit altında kalıyordu. Bu konuya da el atık. Şu anda sözleşme onaylanma aşamasında ve kontrolleri yapılıyor. Bu sene İnşallah Yeni Cami’den Dinamo dediğimiz yere kadar Fol Deresi ıslahı yapılacak. Islahtan sonra biz de peyzaj projeleriyle birlikte fol Deresi hattını bir gezinti alanı, yaşam alanı şekline getireceğiz. Aslında bu vaatlerimiz arasında yoktu. Ekstradan 46. projemiz diyelim buna. Ayrıca DSİ tarafından tüm derelerin ıslah edilmesi yolundaki çalışmalarımızda sona gelindi. Bu yıl içersinde ihale edileceğini umuyorum” dedi.
 
“KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Kurumsal kimlik çalışmalarını çok önemsediklerine vurgu yapan Başkan Balta, “Antetli kâğıdından duruşuna, web sitesinden, facebook’una, sosyal belediyecilik anlamında iyi bir ivme kazanmak ve vatandaşlarımıza uzaktan hizmet vermek amacındayız. Bu bağlamda vatandaşlarımız özel olmayan, mahrem olmayan bilgileri internet üzerinden alabilecekler, hatta ödemelerini yapabilecekler. Ayrıca yeni belediye binası sözümüz vardı. Bu konuyu kentsel dönüşümle birlikte çözmek istiyorduk. Ancak kentsel dönüşüm sürecinin uzun zaman alacağı görüşünden hareketle belediye hizmet binasını mevcut yerde yapma çalışmalarına başladık. Bunu da kısa zamanda netleştireceğiz ve bu yıl içerisinde projelendirip ihale etmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
“OTOGAR VE PAZAR YERİ MODERNLEŞECEK”
Otogarla ilgili çalışma sürecinde işletmecilik yapan esnaflarla görüşmeler sonucu ortak bir fikir oluştuğuna dikkat çeken Balta, “İşletmeci arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler sonucu otogarın sahil dolgu alanında yapılması konusunda fikir birliğine vardık. Onlar da güzel olacağını söylediler. Aynı zamanda minibüs duraklarını da bu alanda toplamayı planlıyoruz. Böylelikle şehir içindeki trafik yoğunluğunu da azaltmış olacağız. Pazar yeri konusundaki en büyük sıkıntımız, mülkiyetinde olan bir alanı kullanıyor olmamız. Ayrıca Fol Deresi’nin ıslah projesi kapsamında pazar yerinin bir kısmı kamulaştırılacak. Dere yatağı o bölgede genişleyecek. Dolayısıyla yeni bir alan üretmemiz gerekiyor. Bu bağlamda sahil yolu üzerinde bulunan iki yol arasındaki dolgu alanını Pazar yeri yapma düşüncemiz var. Muhataplarıyla görüştükten sonra bu yıl içinde kapalı pazar yerini yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE GEÇECEĞİZ”                                                                                                                                                 
Muhtarlık binası ile ilgili olarak yer arayışları devam ederken, çocuk kreş ve bakımevinin de belediyeye ait bir mülk üzerinde yapmayı düşündüklerini ifade eden Balta, “Ancak önceliği çevik kuvvetin konuşlanması için söz konusu araziyi İçişleri Bakanlığı’na devrettik. Bu yıl içinde bütçeye alınacağı açıklandı. ‘Büyükliman Seyir Teras’ projesi için imar planları yapılıyor. İlçemizin çeşitli yerlerinde yapmayı planladığımız çocuk parklarında ailelerin de oturabileceği üniteler yapacağız.
Yıllardır atıl vaziyette duran otelimizi 25 yıllığına 4 milyonluk yatırımla ihale ettik sezondan önce hizmete girecek ve adı da Ramada olacak. Cadde ve refüj düzenlemeleri devam ediyor. 2015 yılında 17 bin metreküp asfalt döktük. 2016 yılında Büyükşehir belediyesi ve Vakfıkebir Belediyesi olarak 40 bin metre küp beton yol yaptık. Bunun yanında hem yol açtık hem de ciddi sanat yapıları yaptık” dedi.
 
“27 PROJEMİZDE İŞLEM YAPTIK”
Su ve kanalizasyon çalışmalarında önemli mesafe kat edildiğini ve eki su şebekelerinin değiştirileceğini hatırlatan Başkan Balta, “ Çöp atma saatlerine vatandaşlarımızın uyması ve bizlere yardımcı olması gerek. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza kesinlikle ceza yazılacak. Temizlik için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından milletvekilimiz Muhammet Balta aracılığı ile 3 adet hibe araç aldık. Kendilerine ilçe adına teşekkür ediyorum. Park yasağına uymayanlara da gerekli cezai müeyyideler uygulanacak” şeklinde konuştu.
45 proje ile yola çıktıklarının altını çizen Balta, “Gelinen nokta itibariyle 27 projemizde işlem yaptık. Diğerleri ile ilgili de alt yapı çalışmalarımız var. 27 projenin dışında söz vermediğimiz halde yaptığımız işlerde var. Biz sadece projelere bağımlı değiliz. İhtiyaç oldukça da projelerin dışında işler yapacağız. En büyük hedeflerimizden bir tanesi bizden sonra yönetilebilir bir belediye bırakmak istiyoruz gelecek nesillerimize. Fiziki problemlerini halletmiş belli bir yolda yürüyen bir planı projesi vizyonu olan belediye bırakmak istiyoruz. Bizden sonra gelen kardeşlerimiz düşüncelerini ve ideallerini mutlaka hayallerini de bu işe yansıtacaktır. Her yönüyle kurumsal alt yapısı tamamlanmış bir belediye bırakmak istiyoruz. Bundan sonrada hiçbir şekilde hizmetlerimizi aksatmadan vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bizim Arkamızda Bakanımız var, bizim arkamızda 4 tane milletvekilimiz var, arkamızda güçlü bir AK Parti Hükümeti var” ifadelerini kullandı.
 
“OSB KESİNLİKLE OLACAKTIR”
Vakfıkebir Organize Sanayii Bölgesi ile ilgili olarak kamuoyunda dolaşan eleştirilere de cevap veren Balta bu konuya son noktayı kydu. Balta, “ Organize sanayi ile ilgili Valilikte geçen hafta yaptığımız toplantıda yeni yönetim kurulu oluşturduk. 2017 bütçesine alındı. Şuan ki süreç normal mecrasında yürüyor. Biz parselasyon planımızı bakanlığa sunduk. Organize sanayi bölgesi müdürlüğü adına bu süreci bizzat biz yürütüyoruz. Bakanlık bize geri dönüş yaptı. Eksiklikleri bildirdi. Eksik olanları tamamladık. Şuanda sondajlar yapılıyor o bölgede. Jeolojik etütler yapılacak arkasından bununla birlikte bakanlığa sunacağız. Hemen arkasından alt yapı projeleri var. Onları yapıp 31.07.2017 tarihine kadar bu süreci tamamlama kararı aldık. Bundan sonraki aşaması da alt yapı ihale aşamasıdır. Bakanlığımız bu konuda zaten hazırdır. Bunların bitmesini bekliyor. Organize sanayi bölgesi kesinlikle olacaktır. Yatırım programındadır” dedi.