Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Vakfıkebir’i ziyareti sırasında kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı Vakfıkebir Halkı’na teşekkür etti.

Başkan Balta teşekkür mesajında şöyle dedi: “Özellikle terörle mücadelenin yoğun olduğu bir dönemde terörle mücadelede önemli başarılara imza atan Sayın İçişleri Bakanımızın bizlerle beraber olması gerçekten moralimizi, motivasyonumuzu ve heyecanımızı artırmıştır. Ben, Bakanımızın ilçemize gelişinden halkımızın çok heyecanlı olduğunu, sokağın çok dinamik olduğunu gördüm. Farklı siyasi görüşten insanlar Bakanımızın gelişine çok ciddi şekilde ilgi gösterdiler. Bu da bize milletimizin istikrar konusunda ne kadar arzulu ve istekli olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda bu önerilen sistemi de benimsediği ve özümsediği de görülüyor, yetkiyi kendisi almak istiyor. Bakanımız da bunu net bir şekilde asıl yetki millete geçecek, asıl yetki milletin olacaktır diye Vakfıkebir Halkı’na söyledi. Sayın Bakanımız şunu net bir şekilde ifade etti: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki AK Parti iktidarında bir ilerleme vardır. Ama her zaman böyle güçlü liderler bulamayabiliriz. Dolayısıyla gelecekte de istikrarlı bir Türkiye’nin olabilmesi için sistemin güçlü liderler çıkarması lazım. Liderlerin sistemi yönetmesi değil, sistemin güçlü lider çıkarması üzerine vurgu yaptı Sayın Bakanımız. Bunun da çok ciddi şekilde karşılık bulduğunu gördüm. Her zaman olduğu gibi Vakfıkebir Halkı’nın ‘Vatan’ denince akan suların durduğu, gerisinin teferruat olduğu anlayışında olduğunu gördüm. Bu anlayışı geçmişte de yaşadık. Bakanımızın gelişiyle 16 Nisan’da da o inancı yansıttığını görüyorum. Güçlü bir şekilde Türkiye’nin istikrarına destek vereceklerine inanıyorum. Sayın Bakanımıza da şahsım ve Vakfıkebir Halkı adına, her alanda, bizlere verdikleri desteklerden dolayı bir kez daha siz basın mensupları aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca terörle mücadele konusunda da Allah yar ve yardımcısı olsun”.  
Başkan Balta ayrıca, Bakan Soylu’yu yalnız bırakmayan Trabzon milletvekillerine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’a da minnet duygularını iletti.