Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye'de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Vakfıkebir de çeşitli spor dallarında müsabakalar yapıldı.

Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası münasebetiyle 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Futsal, Masa Tenisi, Karate, Voleybol, Basketbol, Veteranlar Futbol ve Engelli çocuklara yönelik çeşitli müsabakalar düzenlenerek Amatör Spor Haftası Kutlandı. Yapılan müsabakalar sonunda derece alan ve dereceye girenlere ödülleri verildi. Ayrıca Veteranlar müsabakasının Vakfıkebir ilçesinin yetiştirdiği profesyonel ve amatör eski futbolcuların bir araya gelmesine vesile oldu. Güzel bir müsabaka oluşu hem izleyicileri hem de oynayan futbolcuların zevk alarak neşe içinde müsabakayı tamamlamalarına vesile oldu.
“SPOR; SEVGİ, SAYGI, DOSTLUK, KARDEŞLİK ANLAYIŞIDIR”
Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil yapılan etkinliklerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; Amatör Spor Haftası çerçevesinde, 10-16 Ekim tarihleri arasında Futsal, Masa Tenisi, Karate, Voleybol, Basketbol, Veteranlar Futbol ve Engelli çocuklara yönelik çeşitli müsabakalar yapıldı.  Etkinliklerin dolu dolu ve başarılı geçtiğini ifade eden Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, “Etkinliklerimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Amatör Spor Haftası’ndaki etkinlikler çok güzel geçti. İlçemizde yapılan çeşitli spor etkinlikleri ile çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi, halkımızın düzenli şekilde fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amaçlanarak yapıldı. "Bu yarışmalar fair play çerçevesinde geçmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Sporun birleştirici öznesi olan sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik anlayışını oluşturmak adına yapılan yarışmalarımız amacına ulaşmıştır. Buradaki amacımız, bu tip faaliyetler ile toplumumuzu bir araya getirmek, saygı ve sevgi çerçevesinde etkileşimi oluşturmak ve yetenekli olan sporcularımızı keşfedip büyük turnuvalara hazırlamaktır.” Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.