Vakfıkebir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.



Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptı. Başkan Balta: "14 Şubat, biz Vakfıkebirliler için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır. 14 Şubat, bütün benliğimizle idrak etmemiz gereken bir tarihin adıdır. Aynı zamanda 14 Şubat acıyla, çileyle, yoğrulan bu toprakların gerçek sahipleri olan atalarımıza duyduğumuz minneti dile getirmek için de bir vesiledir. Bugünün kutlanış gayesi kuru bir törenden ibaret olmamalıdır. bugün milli şuuru canlı tutarak hafızamızı tazeleyip yeni bir diriliş için bizi harekete geçirecek bir milat olmalıdır.



Atalarımız yaşlısıyla, genciyle, erkeğiyle, kadınıyla cepheden cepheye koşarak bizi tarih sahnesinden silmeye çalışan düşmanların yanında yokluk, açlık ve sefaletle savaştı. Kanımızla, nefesimizle, terimizle bu toprakları düşman işgalinden kurtardık. Hürriyet ve istiklal aşkı bu milletin ruhudur. Tarihe bakın, bütün milletlerin esaret ve hürriyetsizlik dönemleri geçirdikleri hakikattir. Dünya tarihinde hürriyet ve istiklalini muhafaza edebilen bir millet vardır ki, o da türk milletidir. Bunu da en yakın 15 Temmuzda hep birlikte yaşadık. Tüm şer güçlere karşı dün olduğu gibi bugün de sert ve kararlı tavrımızı göstermiş olduk" dedi.



Belediye Başkanı Balta konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim milletimiz, 7 düvel tarafından yok edilmek istenmiş, fakat verdiği büyük mücadeleler ile düşman karşısında eğilmemiş, esareti asla kabul etmemiş, istikbal ve istiklali uğrunda canından vazgeçmiş bir millettir. Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur; bağımsızlığa duyduğu aşk ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa, ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendisine şeref madalyası gören ruh, evlatlarına hür bir ülkede yaşama imkânını kazandırmıştır. Bize düşen, şehit kanıyla sulanan bu topraklarda, yaşamanın haklı gururu ile yolumuza devam etmek ve ecdadımızın bize bıraktığı güzel memleketimiz için çok çalışmaktır. Tarihte olduğu gibi, bugünde ülkemizin dirliğini, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler mevcuttur. Ancak, küllerinden doğan milletimiz; aklıyla, ferasetsiyle ve azmiyle her türlü zorluğun üstesinden gelecek ve düşmanlarımıza fırsat vermeyecektir. Bu düşüncelerle başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor; bir kez daha ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor."
 
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirle okundu, halkoyunları ekipleri gösterileriyle devam eden tören Trabzon Büyükşehir Mehteran takımının gösterisiyle sona erdi.
Törene İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.