19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. Yıl dönümü Vakfıkebir ilçesinde Hükümet konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.



99. yıldönümü kutlamaları Vakfıkebir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Yunus Ali Civil ve öğrenciler tarafından çelenk sunumuyla başladı. Programın sunuculuğunu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşe Demirci yaptı. Vakfıkebir Hükümet Binası önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlere Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Mahmut Ovayolu, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, okul müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.



"GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR."
Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı öğrenciler adına Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi İlker Şenol tarafından yapıldı. Gençler adına yaptığı konuşmada;  Bu gün Mustafa kemal Atatürk’ün tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. yıldönümü. Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini yılmaz bekçisi bu gün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları yorulsanız da beni takip edeceksiniz demişti Ulu Önder Atatürk.  Dinlenmemek üzere yürümeye karar veren Milletler asla ve asla yorulmaz. Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” dedi.
Programda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Rabia Saral, Berat Bayraktar, Semanur İnan tarafından günün anlamına ilişkin şiirler okudular. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İlçede düzenlenen sportif ve kültürel müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinin ardından halk oyunları gösterisi ile program son buldu.