18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümü nedeniyle Vakfıkebir İlçesi’nde de geniş katılımlı bir tören düzenlendi.
 
İlk Tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenlere daha sonra Vakfıkebir Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda devam edildi. Buradaki tören de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından Vakfıkebir İlçe Askerlik Şubesi Komutanı Personel Teğmen İsmail Delibaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


 
DELİBAŞ: “HAİNLİĞİN BEDELİNİ PAHALI ÖDEDİLER”
Delibaş konuşmasında, Türk Milleti’ne tarih boyunca hainlik yapanların yaptıkları hainliklerin bedellerini çok pahalı ödediklerine dikkat çekerek,  “Bu gün yüz binlerce şehit verdiğimiz, kurtuluş savaşımınızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümüdür. Bu zafer, kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir kahramanlık destanının milletimizin iman ve azmi ile dayanma gücünün açık bir göstergesidir” dedi. Ülkemizi içten ve dıştan bölmek isteyen hainlerin hainliklerini gizlemediklerine de vurgu yapan Delibaş, “Unutmasınlar ki; bize tarih boyunca hainlik yapanlar bunu çok pahalı ödemişlerdir” şeklinde konuştu.
 Şehit anne ve babalarına da seslenen Delibaş, “Dünyanın hiçbir yerinde sizler gibi metanetli, sizler gibi erdemli, gözlerinden yaşlar süzülürken “vatan sağ olsun” diyecek babalar yoktur. İşte vatanı vatan yapan bu duygudur. Mehmed’ini vatana adamış şehit anası! Oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme. Şehidinin kutsal ismi arşta, naaşı cennet bahçesindedir “ ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından ‘Çanakkale Zaferi’ konulu şiirler ve slâyt gösterisinin ardından Fen Lisesi öğrencileri tarafından Oratoryo sunumu yapıldı.  Çanakkale haftası dolayısıyla çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.