Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda Okul Sporları Küçükler Voleybol, Yıldızlar Futsal Kız-Erkek Grup Müsabakaları 24 İlden 48 takımın katılımı ile gerçekleştirildi.

Vakfıkebir Kapalı Spor salonunda düzenlenen Okul sporları Küçükler Voleybol, Yıldızlar Futsal Grup Müsabakalarına 24 ilde birinci olan 48 takım kıyasıya mücadele ettiler.
Futsal da 8 kız, 8 de erkek takımın mücadele ettiği yarı final müsabakalarında gruplarında birinci olan ortaokullar, gelecek ay yapılacak olan final müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan yarı final müsabakalarında erkekler Beşikdüzü, kızlar ise Vakfıkebir Kapalı spor salonunda kozlarını paylaştı. 4'erli gruplar halinde oynanan maçlarda gruplarında ilk sırayı alan toplam 4 takım, 6 -10 Mayıs 2017 tarihleri arasında Düzce'de oynanacak olan final maçlarına katılacak. Nefes kesen finalleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, "Çocuklarımızın derslerinin yanı sıra sporda da bu kadar başarılı olması, spora karşı büyük heyecan duyması çok önemli. Spor ve derslerin bir arada başarıyla sürdürüleceğini herkese gösterdiler, onları yürekten kutluyorum" diye konuştu.
“720 KİŞİYİ VAKFIKEBİR DE AĞIRLADIK”
Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil; “Ev sahibi olarak bu tür organizasyonlarda gelen misafirleri en güzel şekilde ilçemizde ağırlamaktan son dere mutluluk duyuyoruz. Her iki müsabakalarda ilçemize gelen sporcu, Antrenör, İdareci ve görevliler dahil toplam 720 kişiyi Vakfıkebir ilçemizde ağırladık. Bu misafirlerimizin ilçemizde ağırlanmasında İlçe Kaymakamımız Mesut Yakuta’ya, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya, Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy’a, Mesleki ve Teknik A.L. Otelcilik Okul Müdürüne, Öğretmenevi Müdürlüğüne, Otel Gürdal yöneticilerine ve ilçe Esnaflarımızın gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde konaklayan kafileler gösterilen ilgi ve alakadan son derece memnun kalarak ilçemizden ayrılırken memnuniyetlerini bizlere teşekkür ederek belirtmişlerdir.” Dedi.
Dört gün süren ve büyük ilgi gören müsabakalar sonunda gruplarını birinci tamamlayan takımlara kupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil ve Okul sporları Şube Müdürü V. Yusuf Çebi verdi.
 Birinci Olan Takımlar Erkekler: A grubunda Samsun Tevfik İleri Ortaokulu, B Grubunda Gümüşhane Dumlupınar Ortaokulu Kızlar: A grubunda Çankırı-Orta Şehit Erkan Er Yatılı Bölge Ortaokulu, B grubunda ise İstanbul Hüseyin Ersu Ortaokulu