2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları Ortaokullar Arası Futsal müsabakaları Vakfıkebir İlçesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Vakfıkebir İlçesindeki Ortaokulların katılımı ile düzenlenen Futsal müsabakaları Vakfıkebir İlçesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı. 
Düzenlenen Turnuva sonucunda yapılan müsabakalar sonrası Şampiyonluğu Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu, İkinciliği Atatürk Ortaokulu, Üçüncülüğü Ballı Ortaokulu, Dördüncü ise Osman Tan Ortaokulu oldu. Müsabakaların ardından yapılan ödül töreninde Şampiyon olan Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulunun kupasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy verdi. İkinci olan Atatürk Ortaokulunun kupasını Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil verdi. Üçüncü olan Ballı Ortaokulunun kupasını Atatürk Ortaokulu Müdürü Ahmet Altın verdi. Dördüncü olan Osman Tan Ortaokulunun kupasını ise kendi okul müdürleri Şevket Uçar takdim etti.
 “AKADEMİK BAŞARILARI KADAR ÇOCUKLARIMIZIN SPORTİF BAŞARILARI DA ÖNEMLİ”
Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil müsabakaların ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Civil; “Öncelikle okul sporları faaliyetleri kapsamında müsabakalara katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Centilmenliğin ön planda olduğu ve heyecanın bir an olsun düşmediği güzel bir futsal maçları izledik. En önemlisi sporda dostluğu ve kardeşliği izledik. İlçemizdeki ortaokulların katılımı ile yapılan müsabakalarda centilmence mücadele eden tüm takımlarımızı ve okul yöneticilerini öncelikle tebrik ediyorum. Akademik başarıları kadar çocuklarımızın sportif başarıları da bizler için çok önemli. Büyükliman bölgesi olarak sportif başarılarda derecesi yüksek bir bölgeyiz. Sizlerde bölgemizin bu başarısında birer pay sahibisiniz. Sporda başarılı bir bölge olmamızı sağlayan tüm sporcularımızı ve onları yetiştiren tüm öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.