Yıllar sonra yeniden eğitim hizmeti vermeye başlayan Sütpınar Kur’an Kursu’nu bitiren 9 yeni Hafız için İcazet töreni düzenlendi.



Törene AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Sayıştay Üyesi Mustafa Atalar, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, KOSGEB Bilgi İşlem Daire Başkanı Asım Türkmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, Tuzla Belediye Başkan Yrd. Ahmet Çabuk, Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner ve AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara‘nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Belediye Başkanı Refik Kurukız törende yaptığı konuşmada: "Burada yetişen öğrencilerimiz ülkemizin önemli noktalarında görev alıyorlar. Allah yollarını, bahtlarını açık eylesin. Bende Belediye Başkanı olarak bu kursumuzun, bu gençlerimizin ve sizlerin yanında ve emrindeyim" diye konuştu. 
Töreni katılarak bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen
9 hafızı birer cumhuriyet altını ile ödüllendi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da törende yaptığı konuşmada, 9 hafızı tebrik ederek, başarılarını devamını diledi.