Vakfıkebir Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Madde Bağımlılığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için tanıtım yapıldı.



Vakfıkebir Toplum Sağlığı Müdürlüğü önünde stant açarak vatandaşları bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile toplum Sağlığı merkezi personeli tarafından bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.
Toplum Sağlığı Eğitim Hemşiresi Şaduman Şahin konu ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi, “Kişinin kullandığı sigara, alkol, ilaç veya yasadışı bağımlılık yapıcı maddenin yaşamında vazgeçilmez bir unsur haline gelmesi durumudur. Bağımlılık gelişimi bir süreçtir. Kişi önce maddeyi dener, sonra düzenli kullanmaya başlar ve aynı etkiyi elde edebilmek için zaman içinde kullanım süresi ve/veya miktarını artırır. Bu sürecin sonunda kullanılan maddeye bağımlılık gelişir. Madde kullanımını etkileyen etmenler; merak, sorunlardan uzaklaşma isteği, maddenin kolay elde edilebilirliği, arkadaş çevresi, ebeveynlerden bağımsız kimlik oluşturma çabası, kendilerine yetişkin gibi davranılması isteği, rahatlamak, eğlenmek, kendi dünyasına çekilerek orda üstünlük kurma isteği gibi nedenler olabilir. Çocukları madde kullanımı ve bağımlılığından korumak için: Çocuklara ebeveynleri tarafından her konuda destek olunmalıonlara zaman ayrılmalı ve sorunları dinlenilmeli, günlük aktiviteleri ve yaşam akışı yakından takip edilmeli. Çocukların yaşamında, arkadaş çevresinde veya sağlığında bir değişiklik fark edildiğinde nedenleri araştırılmalıdır. Çocuğun madde kullandığından şüphe edildiğinde profesyonel yardım alınmalıdır.” Dedi.