CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Pekşen Vakfıkebir OSB’nin yapılıncaya kadar peşini bırakmayacağını söyledi.


 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen beraberinde İl Başkanı Turgay Güngör ile birlikte Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Pekşen Vakfıkebir OSB’nin yapılıncaya kadar peşini bırakmayacağının söyledi.
Milletvekili Haluk Pekşen, Vakfıkebir OSB’nin incelemesi sonrası yaptığı açıklamada: “1999 yılında, o zaman ki koalisyon hükümeti Karadeniz Bölgesi’nde sanayileşme projeleri kapsamında birçok organize sanayi bölgesi planlamıştı. Bunlardan bir tanesi de Vakfıkebir ilçemizde bu gördüğünüz arazi üzerinde kurulacaktı.  
O dönemdeki amaç şu; Karadeniz Bölgesi, Dünyanın en kaliteli fındığının üretildiği bölge. Dünyanın fındık ihtiyacının da yüzde 68 Karadeniz Bölgesi’nden karşılanıyor.
Karadeniz Bölgesi’nin ürettiği fındıklar Dünyanın çeşitli ülkelerinde özellikle Avrupa’ da çikolata sanayinde kullanılıyor. O zaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti diyor ki, madem biz dünyanın en önemli fındık üreten ülkesiyiz. Karadeniz Bölgesi’nde fındıkla ilgili sanayiler kuralım. Bu bölgede müthiş bir süt potansiyeli de var. Peynir altı suları bu bölgede herhangi bir varlık ifade etmiyor. Vakfıkebir ekmeği, tereyağı ile çok ünlü. Çikolata için ne istenirse burada var. Bir tek kakao eksiktir. Ama maalesef bu organize sanayi bölgesinde bugüne kadar hiçbir şey yapılmamıştır. 15 yıllık AKP iktidarı döneminde Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi dünyanın en önemli çikolata üretim merkezi olması planlanmışken,  15 yıldır bu organize sanayi bölgesinin yolları patika yollar. Elektrik tesisleri yapılmamış. Altyapılarının hiçbirisine dokunulmadı” dedi.
SÜREKLİ YALAN KONUŞUYORLAR
Pekşen, üç yıla yakın milletvekilliği yaptığını dile getirerek: “Üç yıl içerisinde defalarca kez burayı gündeme getirdik. Her defasında hükümet bizim gündeme getirmemizi yeni bir yalanla, yeni bir bahane ile savsakladılar. Hani yerli milli otomotiv diyorlar, hepsi palavra. Sürekli yalan konuşuyorlar. Oysa dünyanın birçok ülkesinde Japonya, Kore, Almanya, Fransa, İsviçre’de çok sayıda fındığı dayalı ürün üreten firmalar Karadeniz Bölgesi’ne gelmek istiyorlar ve bu bölgede yatırım yapmak istiyorlar. Devletten istedikleri iki şey var; biri bu organize sanayi bölgesinin altyapısını yapsınlar. İkincisi birçok alanda teşvik veriliyor. O zaman buraya da yatırım teşviki versinler. Dünyanın önemli yatırımcıları bu bölgeye geleceklerdir” diye konuştu.
VAKFIKEBİRLİLER GERECEK CEVABI SANDIKTA VERECEKTİR
Pekşen açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Trabzon Milletvekili, Vakfıkebir Milletvekili olarak buradan sesleniyorum. Tüm Türkiye’yi ve hükümeti uyarıyoruz.  Diyoruz ki Türkiye’nin en önemli çikolata sanayi için bu araziler daha önceki hükümet dönemlerinde yani koalisyon hükümeti döneminde planlanmış, kamulaştırılmış ve 15 yıldır AKP iktidarı döneminde el değmemiş halde bekliyor. AKP iktidarını yerli ve milli sanayi iddiası doğruysa, bu halkı atlatmayacaksalar hodri meydan buyursunlar. 2017 yılının sonuna geldiğimiz şu dönemde, bütçenin yapılmakta olduğu bu dönemde bile bir kuruş ödenek koymayarak Vakfıkebir’i kandırmaya devam etmesinler. Bilsinler ki, Vakfıkebirli bundan sonra bu arazi göstererek onlara gereken cevabı sandıkta verecektir. Bu OSB’nin peşini asla bırakmayacağım. Bu OSB yapılıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Milletvekili Pekşen’in OSB ziyaretine CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ile yönetim kurulu üyelerin de eşlik ettiler.