CHP’de 36. Olağan Kurultay tamamlandı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışan Kemal Kılıçdaroğlu 7. Kurultay zaferini kazandı ve tekrar CHP Genel Başkanı seçildi. Kurultayda Kılıçdaroğlu 790 oy aldı, Muharrem İnce ise 447 oy aldı.


 
Görevliler tarafından Salona 76 kabin ve 25 sandık yerleştirildi. Oy verme işlemlerinin ardından sayıma geçildi. Seçimlerde 1266 kurultay delegesinin 1253'ü oy kullandı. 1237 delegenin oyu geçerli sayılırken 16 delegenin oyu geçersiz sayıldı.
KILIÇDAROĞLU 790 OYLA YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ
Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda delegeler 25 sandıkta oy verdi. Oy verme işlemi yaklaşık 2 saat sürdü. Kullanılan oyların sayımı sonucu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 790 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. Bu sonuçlarla Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha CHP Genel Başkanı seçildi.
 
KILIÇDAROĞLU'NUN TEŞEKKÜR KONUŞMASI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur" dedi.
Genel başkanlığını tazeleyen Kılıçdaroğlu, "Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Üstlendiğim görev çok önemlidir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını hukukunu ve adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum. Bugün yaşadığımız ortamda CHP'ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir olay olmadığını gayet iyi biliyorum. Birilerinin uykusunun kaçacağını da biliyorum. Ama biz haklı davamızı Türkiye davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Her zaman söyledim yine ifade ediyorum adaleti, demokrasiyi, hukuku birlikte savunacağız. Birlikte yaşamayı savunacağız. Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmayan insanlarla kucaklaşacağız. Türkiye'yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur" diye konuştu.
"İKTİDARDAKİLERİN BUNUN HESABINI VERMESİ LAZIM"
Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz. Bizim mücadelemiz 80 milyonun geleceği mücadelesidir. Türkiye'nin geleceği mücadelesidir. Demokrasiyi yüceltmek zorundayız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Bu bizim temel görevimiz ve bu millete borcumuzdur. Bu borcumuzu eda edeceğiz. İnsanlar kaygıyla Türkiye'nin bekasından, geleceğinden söz ediyorlar. Şu soruyu hep birlikte sormak zorundayız, 15 yılda Türkiye'yi bir beka sorunuyla kimler karşı karşıya getirdi. İktidardakilerin bunun hesabını vermesi lazım. Biz kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Huzuru vatanın bütün topraklarına yayacağız. Bereketli topraklar üzerinde yoksulluk olmayacak. Huzurun garantisini teminatını veriyorum sizlere." Operasyonda 7 şehit olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Kahraman askerlerimiz Mehmetçiklerimiz bayrağımız için vatanımız için mücadele eden Mehmetçiklerimiz o askerlere minnet borçluyuz. Şehitlerimize şükran borçluyuz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ailelerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Onların mücadelesi Türkiye mücadelesidir. Gelecek mücadelesidir. Biz evimizde rahat uyuyalım diye kendi hayatlarını feda etme mücadelesidir. Onlar bizim onurumuz gururumuzdur. Her zaman ve her ortamda şehitlerin bu topraklar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz bu toprakları şehitlerin kanıyla suladık. Biz mücadelenin ne olduğunu, Kuvayi Milliyenin ne olduğunu da biliriz. Birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak Türkiye'yi beka sorunundan kurtarmanın yolu bizim devletimize ve ülkemize sahip çıkmamızdan geçiyor. Hepimizin çok büyük sorumlulukları var. Çünkü biz Kuvayi Milliyeciyiz. Bu kurultay bu ülkede huzur ve barış isteyenlerin kurultayıdır. Bu kurultay adalet için cesaretle yola çıkanların kurultayıdır. Bu kurultay Firavun karşısında Musa olanların kurultayıdır. Bu kurultay zulmün karşısında dilsiz şeytan olmayanların kurultayıdır. Bu kurultay hakkı ve hukuku savunanların kurultaydır. Gideceğiz bunların hepsini anlatacağız" ifadelerini kullandı.
Daha düne kadar PKK sorunu olduğunu şimdi, PKK, YPG, PYD, IŞİD sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün terör örgütlerine hem kaynaklık eden hem bedel ödeyen bir ülke haline geldik. Bunun sorumluluğu ağırdır. Bunun hesabını hep beraber soracağız. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi. Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'na 70 yıl önce üzerine CHP yazılmış bir tuğla hediye edildi. Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde bunu sergileyeceklerini kaydetti.