TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak “Gazetecilik faaliyetinin önemli bir misyon olduğunu ve gazetecilerin haberin doğrusunun insanlara ulaştırılması gibi bir sorumluluğu taşıdığını ifade etti.



TRABZON BASININA ÖVGÜ!
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Balta yayınladığı mesajda 10 Ocak Gazeteciler Gününü en içten dilekleriyle kutladığını ifade ederek “  Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basın, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan en etkili araçtır. Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkemizin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basınımız görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirmektedir. Gazeteciler; ülkemizin, şehirlerimizin ve İlçelerimizin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına da yardımcı olmaktadır. Bu yönde Trabzon basınımız görevini layığı ile yerine getirmektedir. Bu anlamda kendilerinden büyük güç almaktayız.
 
Aslolan halkın tarafsız ve doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanmasıdır”
Gazetecilik faaliyetinin en önemli misyonuda haberin doğrusunun insanlara ulaştırılması sağlamaktır. Medya bağımsız olmalıdır; basında çalışanlar, gazeteciler, haberciler ne derece özgür olursa, başta ülkemiz ve şehrimizde demokrasisi de o denli güçlü olur. Lakin basının özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak da algılanmamalıdır. Sosyal medyanın en etkin olduğu son yıllarda doğru ve tarafsız habercilik anlayışı her zamankinden daha önemlihale gelmiştir. Aslolan halkın tarafsız ve doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanmasıdır.
 
TURGUT ÖZDEMİR’İ UNUTMADI!
Bu önemli görevi icra eden başta yerelde çalışan gazeteci kardeşlerim olmak üzere tüm medya mensuplarımızın bu özel gününde yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Zorlu ve meşakkatli görevlerinde tüm gazetecilere başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. Ayrıca önceki gün vefat eden Trabzon Gazeteciler cemiyeti başkanı Turgut Özdemir başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazetecilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına ve basın camiasına sabırlar diliyorum.”