Uzun süredir gündemde olan Çarşıbaşı-Vakfıkebir dolmuş hattı resmileşti. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, “Yıllardır Çarşıbaşı ilçemizden, komşu ilçemiz olan Vakfıkebir ilçesine sağlık, eğitim ve diğer devlet dairelerindeki işlerini halletmek üzere araçla seyahat etmek zorunda kalan halkımızın yaşamış olduğu sorunlar nedeni ile adeta ızdıraba dönüşen, Çarşıbaşı-Vakfıkebir arası yolcu taşımacılığında yaşanan sorunlar, gerçekleştirilen yoğun çalışmalarımız sonucunda nihayet çözüme kavuşturulmuştur. 
20 Şubat 2018 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararla birlikte Çarşıbaşı-Vakfıkebir İlçeleri arasında yolcu taşımacılığı yapmak üzere 12 araçlık (6 adet araç Çarşıbaşı, 6 adet araç Vakfıkebir ilçesine olmak üzere) dolmuş hattı ihalesinin yapılmasına karar verilmiştir. 
Bu kararın alınmasında yoğun çaba ve emeklerini eksik etmeyen; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Çarşıbaşı Kaymakamı Sayın Zerrin Çay Beşikçi’ye, Vakfıkebir Belediye Başkanı Sayın Muhammet Balta’ya, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Sayın Osman Gökhan Bali’ye, Ulaştırma Şube Müdürü Sayın Erdoğan Sadıklar’a, Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı Sayın İsmail Hakkı Çobanoğlu’na, Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanı Sayın Turan Kaynar’a tüm Çarşıbaşı halkımız adına teşekkür ederiz.