Trabzon basınının tanınan isimlerinden, son olarak Ortahisar Belediye’sinde görev alan meslektaşımız Oğuz Özbakan, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın danışmanlığı görevine getirildi.

1996 yılında gazetecilik mesleğine başlayan Oğuz Özbakan, mesleğinde başarıları ardı ardına yaşıyor. Kuzey TV'de mesleğe başlayan Özbakan televizyon programları özel haberler derken Adnan Günnar'ın il başkanlığı döneminde 5 yıl danışmanı olarak görev yaptı. İl başkanları için basın danışmanının işi bilmesi çok önemlidir. Hem şehrin gündemini ona yansıtır hem de siyasi kulisleri ulaştırır. O da görevini başarıyla gerçekleştirdi. Bu süreç sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı döneminde de Muhammet Balta'ya danışmanlık yaptı. 2 yıl da Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde proje sorumlusu olarak çalıştı.  Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta kendisini tekrar danışmanlık kadrosuna aldı.  Özbakan meclis kadrosunda yer alıyor. Her gün bir haber hazırlayıp gönderen ve meslektaşlarıyla iletişime geçen Özbakan farkını gösteriyor. Bugünlerde basında Muhammet Balta haberleri daha fazla yer almaya başladı. Kendisini tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.
Özbakan 05.11.1975 Trabzon doğumlu. Anadolu üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkiler bölümü mezunu. 1996 yılında gazetecilik mesleğine kameraman olarak başlayan Özbakan Kuzey TV de muhabirlik haber şefliği ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. "Pusula" adlı programı ile uzun dönem siyasi konukları ağırladı. Haber sitelerinde Genel Yayın yönetmenliği yerel gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Özbakan Sarı Basın Kartı sahibi. İl başkanlığı döneminde Dr. Adnan Günnar'a 5 yıl, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı döneminde de Muhammet Balta'ya Basın Danışmalığı görevlerinde bulundu. Son olarak da 2 yıldır Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde proje sorumlusu olarak çalıştı. Özbakan evli ve 2 çocuk babası.