Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanlar Kurulu yıllık olağan toplantısı, sel felaketinde büyük yara alan Beşikdüzü ilçesinde yapıldı.

TESOB Başkanı Metin Kara, selden zarar gören esnafla ilgili acil tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Toplantıya ev sahipliği yapan Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı misafirleri ile yakından ilgilendi.
 
“ESNAFLAR, KENDİLERİNE SAHİP ÇIKLIMASINI İSTEDİLER”
TESOB Başkanı Metin Kara, yönetim kurulu üyeleri ve esnaf odası başkanları ile birlikte, sel nedeniyle zarar gören esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Esnaflar, kendilerine sahip çıkılması konusunda başkan Kara’dan destek istediler. Esnaflar, kredi borçlarının ertelenmesi, vergi borçlarının ertelenmesi, SGK borçlarının ertelenmesi, 2 yıl geri ödemesiz, 0 faizli kredi verilmesi, kaybolan evrakları için afet kapsamı çerçevesinde kendilerinden mahkeme parası olan 650 liranın istenmemesi,  elektrik ve özellikle su parasının birkaç ay alınmaması konusunda istekte bulunarak bu konuda kendilerine yardımcı olunması gerektiği üzerinde durdular. Ziyaretlerin ardından TESOB Başkanlar Kurulu toplantısı Dilektaşı Tesislerinde gerçekleştirildi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu yaptığı selamlama konuşmasının ardından TESOB Başkanı Metin Kara söz aldın.
 
“BEŞİKDÜZÜ’NDEKİ ESNAFLARA SAHİP ÇIKILMALI”
Kara, “ Selin akabinde Beşikdüzü’nde bir mağduriyet yaşanmıştır. Gerçekten üzücü bir tablo. Beşikdüzü’nde mutlak surette esnaf ve sanatkârlarımızın yaralarını sarılması noktasında devletimiz yardım elini uzatmıştır ve uzatacaktır. Esnaflarımızla yaptığımız görüşmelerde ortak sorumları belirledik. Bir taraftan yardım bekliyorlar diğer taraftan tüm vergi borçları, SGK borçları, Kredi Kefalet Kooperatifi’ne olan borçlar, kredi borçları, geçmiş dönem borçları 1 yıl ertelensin ve yeniden yapılandırılsın. Banka hesaplarındaki hacizler kaldırılsın. Esnaf ve sanatkârlarımıza 2 yıl geri ödemesiz, 0 faizli kredi verilsin diyorlar. Biz bu konuda gerekli yazışmaları yaptık ve bunların takipçisi olacağız. ”dedi. Kara, 15 Temmuz akşamı ile ilgili de yaptığı konuşmada, “15 Temmuz akşamı tankların önüne yatan, kurşunlara göğüs geren, darbeci hainlerdi püskürten halk, hangi terör örgütü olursa olsun, hepsinin haddini bildirecek iradeye sahiptir. Devletimize ve hükümetimize olan güvenimiz sonsuzdur” diye konuştu.