Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından Kasım ayında Rize, Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane illerinde eğitim semineri yapıldı.



Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin (DKBB), 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun Birliğe yüklediği ve Birlik Tüzüğünde yer alan “Üye belediyelere, diğer belediyelere ve mahalli idare birlikleri ile diğer kuruluşlara yönelik olarak eğitim çalışmalarını gerçekleştirmek.” maddesinin gereği olarak belediyelerin ilgili birimlerine yönelik eğitim semineri düzenledi.
Eğitim seminerine önce Rize, ardından Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane illerinde hem Belediye çalışanlarına yönelik hem de kamu kurumlarından katılımla beraber Kasım ayı içerisinde farklı tarihlerde gerçekleştirdi.
Eğitim Seminerlerinin açılış konuşmasını Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk’ ün yaptı ve sözlerine şöyle devam etti. Genel Sekreter Şentürk “Eğitimlerin gerçekleşmesinde katkıları olan Türkiye Belediyeler Birliği yetkililerine teşekkür etti. Birlik olarak gerçekleştirdikleri eğitim seminerlerinin belediyelerimizden gelen talep doğrultusunda belirlendiğini ifade ederek, tüm belediye çalışanlarının bu tür talep ve isteklerini Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğine iletmelerini istedi. Birlik Genel Sekreteri Şentürk “Bugün burada düzenlediğimiz eğitim programımızı diğer illerimizde de gerçekleştireceğiz. Kasım ayında Bayburt ve Gümüşhane illerinde, Aralık ayında Artvin ve Ordu illerinde yapılacaktır. Ayrıca, DOKA tarafından MAKS/CBS Eğitim Projemiz Teknik Destek başlığında onaylanmış olup sözleşmesi imzalanmıştır. Bu projemizin eğitim tarihleri 22,23 ve 24 Kasım 2016 tarihlerinde Trabzon’da yapılacaktır” dedi.
Açılış konuşmasından sonra, “Yöneticilik ve Yöneticilik Becerileri Geliştirme Eğitimi” konusunda sunum yapıldı. Seminerimize Eğitimci-Konuşmacı olarak İlke Erlik Yoloğlu katıldı.