Vakfıkebirli İşadamı ve Sanayici Ahmet Paşa Sağlam Burs verdiği öğrenciler ile tanışma ve sorunları ile yakından ilgilenmek amacıyla Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın da katıldığı yemekli bir toplantıda Çınar 6 Tesislerinde bir araya geldi.

Yemek sırasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan iş adamı Sağlam, “Bizler zor zamanlarda öğrencilik yaptık. İletişim ve ulaşım bugünkü kadar değildi. O zor şartlara rağmen bu gün buralara geldik.  Sizlerin daha iyi yerlere gelmesi için ve donanımlı ve iyi bir nesil yetiştirmek için elimizden gelen gayreti ve desteği sizlere vermenin çabası içindeyiz. Vakfıkebirlinin okumaktan başka çaresi yoktur, ancak mutlaka bir sosyal etkinlik oluşturun ve içerisinde olun. Bu size özgüven kazandırır. Sizlerle bir araya gelmemizdeki amacımız, sorunlarınızı dinlemek ve görüşlerinizi almaktır” dedi.
“SİZ SAHİP ÇIKMAZSANIZ BAŞKALARI ÇIKAR”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yemekte yaptığı açıklamada,"Özellikle üniversitede okuyan çocuklarımıza burs verme konusunda bir gayret var ki; buna çok ihtiyaç vardı. Özellikle okuma istekli olup maddi yönden sıkıntı yaşayan çocuklarımıza sahip çıkma, onlara kol, kanat germe noktasında işadamı Vakfıkebir sevdalısı Sayın Ahmet Paşa Sağlam’ın yaptığı işlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu bir teşviktir. İhtiyaçlı öğrenci sayımız hayli fazladır. Burs sayısını artırmanız lazım. Öğrenim için bizlere müracaat eden çocuklarımıza sahip çıkmanız gerekmektedir. Siz sahip çıkmazsanız inanın sahip çıkacak kötü niyetli çok adam vardır. Onun için siz sahip çıkın, ilçemizden yetişen çocuklar düzgün yetişsinler. Vatanına, Milletine, Bayrağına, ailesine hayırlı insanlar olsunlar. Bunu yapıyorsak daha da geliştirmek lazım. Geldiğimiz yerleri, geldiğimiz şehirleri unutmadan, geldiğimiz kültürü unutmadan bugün her birimiz Vakfıkebirliyiz. Bu şehirde doyuyoruz, büyüyoruz, üretiyoruz, çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra öğrenciler görüşlerini ifade ederek, kendilerini bir araya getiren İş adamı Sağlam’a teşekkür ettiler.