Vakfıkebirli işadamı Kebir Süt Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz tarafından Beşikdüzü Akkese İlköğretim Okulu’na yaptırılan 3D Teknoloji Sınıfı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkiye’de ilk kez bir köy okuluna açılan 3D sınıfının açılış törenine Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,  Garnizon Komutanı Seral Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucahittin Kerim İkibaş, AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, Mahalle Muhtarı Bülent Çakır, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldılar.  3D Teknoloji Sınıfının açılış kurdelesini Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve sınıfın tüm masraflarını karşılayan Karadeniz Kardeşler Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kebir Süt Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karadeniz birlikte kestiler.  Kaymakam Ertürkmen kurdeleyi keserken yaptığı konuşmada, , “Kesenize, ömrünüze bereket. İnşallah bu davranışınız diğer işadamlarına da örnek olur” dedi.
Karadeniz kardeşler Kebir-Süt Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz’e, 24 bin liraya mal olan bu hizmetinden dolayı Kaymakam Cevdet Ertürkmen tarafından plaket verildi. İşadamı Karadeniz plaketi alırken yaptığı konuşmada, “ Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılı memleketimize Akkese köyümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ayrıca geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başarılarla geçmesini temenni ediyorum. Akkese köyü Derneği Başkanına ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.  Burada bilgisayar, projeksiyon ve 3D gözlükle birlikte eğitim veren bir sınıf oluşturuldu öğrenciler, video içeriklerini 3 boyutlu olarak gözlüklerle beraber izlediği, görüntülerde derinlik algıladığı ve içeriğindeki bütün videolarda daha canlı, daha zevkli bir ders işlendiği belirtildi.