ÜVEY EVLAT MIYIZ?

Kamu kurumlarında üniversiteye hazırlanan öğrenci adayları, adaletsiz uygulama için ayağa kalkarken, öğrenci velileri ise Eğitimdeki adaletsizlik ortadan kaldırılsın dediler.

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim yapan öğretim kurumları kapalı olması gerekirken bazı “Özel Eğitim Merkezleri”nin kurumlarını öğrencilere açmaları devlet kurumlarında üniversite hazırlığı gören öğrenci adaylarını ve ailelerini isyan ettirdi.

“HER ŞEY YALAN, SINAV GERÇEK”

MEB, yayımladığı talimatlarda zorunlu bazı kursların belirli kurallarda açılabileceğini (sürücü kursu gibi)  duyurunca buradan yaptıkları çıkarımla “Özel Eğitim Merkezleri” üniversiteye hazırlanan öğrencileri merkezlerine almaya başladı. Devlet kurumlarında üniversiteye hazırlanan öğrenciler de kurs merkezlerine baskı yapmaya başladı. Gazetemize gelen öğrenci velileri “Eğitimdeki adaletsizlik ortadan kaldırılsın. Fırsat eşitsizliği anayasaya aykırıdır. Çıkarılan yasanın bir açığını bularak yasayı pay bas ederek özel dershaneleri açtılar. Dershanelerin kurslarını açmalarına karşı değiliz. Burada kursa giden öğrenciler ile okullarda kurs gören öğrenciler arasında bir uçurum oluşacak. Buda eğitimdeki adaletsizliği ortaya çıkarıyor. Zenginlerin çocukları kursa giderken fakirlerin çocukları gitmesin mi? Kurslara gidemeyen bu öğrencilerimize yazık değil mi? Ya hiçbiri açılmasın ya da hepsi 15 Şubat’ta açılsın. Yasal boşluktan faydalanarak özel eğitim merkezlerini açtılar. Okul kursları maalesef kapalı. Bizim asıl isteğimiz açılacaksa hepsinin açılması. Çünkü bizim öğrencilerimiz evde hazırlanırken aynı sınava girecek bir başka öğrencinin kurs merkezinde hazırlanması eşitsizliktir. Her şey yalan sınav gerçek. Eğitim uzaktan yapılıyorsa herkese uzaktan olsun. Eğer yüz yüze yapılıyorsa diğer kurs merkezlerini de açsınlar. Pandemi ve salgın için de yetkilileri göreve çağırıyoruz.” dediler.