Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ilçede yüzme bilmeyen genç kalmasın projesi kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik yüzme derslerine devam ediyor.

Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil yaptığı açıklamada; “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde devam eden Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak İl Müdürlüğümüze bağlı Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzunda İlk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik yüzme derslerine Vakfıkebir Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Büyükliman İlkokulu öğrencilerimizi de dahil ettik. Projemize üç okul katılmış olup toplam öğrenci sayımız 59’a ulaşmıştır. Diğer okullarımız ve öğrencilerimizin de katılımını bekliyoruz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilerek belirli periyodlar halinde bir sene boyunca havuza getirilen öğrenciler, burada uzman antrenörler eşliğinde yüzme öğrenecekler. Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında başlatılan projeyle, eylem planının sonuna kadar İlçe Spor Müdürlüğü olarak Vakfıkebir’deki bütün çocuklarımıza kademeli olarak yüzmeyi öğretmeyi hedefliyoruz dedi.

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitimi Müdürü Samim Aksoy, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Okul Müdürleri ve veliler çocukları havuza uğurladılar.