Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, Kurum olarak geçen yıl açılan ve bu yıl açılacak olan kurslarla ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

Müdür M. Birol Yüksek, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2017/2018 öğretim yıl boyunca akşam, hafta Sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde;  Kurumumuz merkez binada, Mahallelerimizde, ilçemizdeki resmi kurumlarda, KYK Yurt Müdürlüğü, İlçe Spor Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Mesleki ve Teknik Kurslardan, Servis Elamanı Yetiştirme, Bilgisayar Kullanım, Gümüş Takı İşlemeciliği, Hasır Örmeci, Kalorifer Ateşçiliği, Kadın Üst Giysileri, Ev Mefruşatı, El Nakış Teknikleri, Hijyen Eğitimi, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği, Yağlı Boya Resim, Avcı Eğitimi, İşaret Dili ve Engelli Eğitimi kursları olmak üzere 102 kurs, Karate, Tekvando, Masatenisi, Gitar, Bağlama, Piyano, Keman, Tiyatro ve okullar Hayat Olsun Proje Kapsamında Genel Kurslar adı altında 162 kurs ve 7 okuma yazma kursu ve 110 Öğrenciye yönelik Üniversiteye Hazırlık Kursu açılmıştır. 2017/2018 Eğitim öğretim yılında toplam 273 kurs açılmış olup bu kurslara 4776 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Bu kurslar sonunda birçok vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır.
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJE KAPSAMINDA KURSLAR AÇILACAK
2018/2019 öğretim yılında da öğretim yılı başından itibaren akşam, hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde; Kurumumuz merkez binasında, Mahallelerimizde, Resmi Kurum ve Kuruluşlar bünyesinde, İlçe Spor Müdürlüğü, KYK Yurt binasında ve Gençlik merkezi bünyesinde; Servis Elemanı Yetiştirme, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarım, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Arı Yetiştiriciliği, Grafik ve Animasyon, Tiyatro, Gümüş Takı İşlemeciliği, Hasır Örmeci, Kalorifer Ateşçiliği, Giyim Bölümü, Ev Mefruşatı, Basit Nakış İğne Teknikleri, Temel Muhasebe, Sürü Yönetimi Elemanı, Yağlı Boya Resim, Avcı Eğitimi, İşaret Dili, Kara Kalem, Fotoğraf Çekimi, Karate, Tekvando, Keman, Piyano, Bağlama, Üniversiteye Hazırlık, KPSS, Gitar başta olmak üzere okullarımızda “Okullar Hayat olsun” Proje Kapsamında unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızla ilgili kursların açılması planlanmaktadır.
Ayrıca Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine ERDOĞAN Hamfendinin başlatmış olduğu okuma yazma kursları projesi yıl boyunca 1(bir) kursiyer dahi olsa ilçemizde geçen yıl olduğu gibi açılması planlanmaktadır.
Her yıl olduğu gibi bu yılda kurumumuz halkın istek ve ihtiyaçlarına göre kurs planlama çalışmaları çeşitlendirilip, artırılarak sürdürülecek ve vatandaşlarımızın boş zamanlarını kurslarımızda değerlendirmeleri ne imkan sağlanacaktır. Dedi.