Toplantıda öncelik olarak yüz yüze Eğitim öncesi okullarda alınması gereken tedbirler ve okulların Eğitim öğretime hazırlanma sürecinde ilçe genelinde tüm okulların yapması gereken çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca yeni başlayacak Eğitim öğretim yılının planlamasına dair yapılan ilk toplantıda Eğitim öğretim yılının hazırlıkları, ders kitaplarının dağıtımları, okul binaların fiziki durumları ile 2021-2022 Eğitim öğretim yılı öğrenci kayıt işlemleri ile ilgili bir takım değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda öncelikle sene başında yapılması gerek iş ve işlemler okul müdürlerine aktarıldı. Okullarda alınması gereken tedbirler ayrıntılı bir şekilde görüşüldü. Öğrencilerin okula maskeyle gelmeleri, sosyal mesafeye uyulması, dezenfektanların bulunması ve sık sık kontrol edilmesi, teneffüslerde sınıfların havalandırılması gibi konularda uyarılarda bulunuldu. Okulda bulunan kantin ve yemekhanelerde, hijyen ve sosyal mesafeye daha çok dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Özellikle teneffüslerde nöbetçi öğretmenlerin daha dikkatli olmaları konusunda hatırlatma yapıldı. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının tam zamanlı olarak yüz yüze yapılacak olsa da öğrencilerin EBA’dan yararlanmaları konusunda teşvik edilmesinin önemli olduğu vurgulandı. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının sadece 8. ve 12. sınıflara açılacağı belirtildi.

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜLKEMİZE VE TÜM EĞİTİM CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN”

Yeni Eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla ilgili bir değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, yeni Eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Eğitim ve öğretim yılının, öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, sevgili öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum dedi.

Müdür Aksoy, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının en iyi şekilde başlaması ve sürdürülebilmesi için eğitim camiasının tüm kademelerinde görevli herkesin üzerlerine düşeni özveriyle ve hassasiyetle yerine getirdiğini belirttiği konuşmasında, okullarımızın büyük bir heyecan ve özlemle öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi karşılamayı beklediğini söyledi. Aksoy, Bakanlığın talimatları doğrultusunda okullarda alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını belirterek, yeni eğitim öğretim başından itibaren öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin de kendilerinin ve ailelerinin sağlığını korumak için üzerlerine düşen tedbirleri alacaklarına inancının tam olduğunu ifade etti. Müdür Aksoy, okul yöneticilerimizin tümüne yeni eğitim öğretin yılında çalışmalarında başarılar dileyerek, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının ülkemize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Müdürler toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Samim Aksoy’un yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İçoğlu ve İlçedeki tüm okul müdürleri katıldı. Ayrıca toplantıda bugüne kadar gerçekleştirilemeyen 12. Sınıflara ilçe düzeyinde tek okulda kurs açma kararı alındı. Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde toplantı düzenlenmesi bekleniyor. Kurs merkezinin ise (MTAL)  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olması muhtemel görünüyor.