Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı cami ve Kur'an kurslarında görev yapan din görevlilerine Yaz Kur'an Kursları öncesi seminer verildi.

 
17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur’an kurslarında görev alacak personelin pedagojik açıdan desteklenmesi, eğitim-öğretimde amaç, ilke ve metot birliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen seminere, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü din hizmetleri personeli katıldı.
 
Gençlik Merkezi Salonunda, Rehber Öğreticiler Vakfıkebir Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu Öğreticisi Muhammet Turna ve Ortahisar Çağlayan Merkez Camii İmam Hatibi Fatih Şengül tarafından slayt sunum eşliğinde verilen seminerde din görevlilerine, yaz Kur’an kursları eğitim takvimi, kayıt işlemleri, sınıf yönetimi, motivasyon, dünden bugüne Kur’an hizmeti, yaz Kur’an kurslarına yönelik tespitler, kurslarda karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri, öğrenci psikolojisi, güçlü ve etkili iletişim, kurslarda uygulanması faydalı olabilecek yöntem ve teknikler ile Kur’an öğretim-yöntem ve teknikleri, yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları ve Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) konularında bilgilendirmede bulunuldu.
 
17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur’an kursları öncesi düzenlenen "Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri"nde din görevlilerine, yaz Kur’an kurslarının öğrencilere bilgiden ziyade duygunun verilmesi gereken yerler olması gerektiği, hiçbir işin çocuklara Kur’an ahlakını kazandırmaktan daha önemli olmadığı, yaz kurslarının temel hedefinin ahlaki eğitim olduğu, ahlakın ise öğretilmeyen kazandırılan bir değer olduğu, bu anlamda din görevlilerinin önemli görev ve sorumluluğunun bulunduğu hatırlatıldı.
 
Yaz Kur’an kurslarındaki eğitim-öğretim hizmetlerinin sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülmesinin özellikle altının çizildiği seminerde, kurs programı boyunca öğrencilere değerli olduklarının hissettirilmesi, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilmesi, yaş farklılıklarının göz önünde bulundurulması, derslerin çeşitli oyun ve etkinliklerle zenginleştirilerek öğrencilerin katılımıyla işlenmesine özen gösterilmesi ve kursta bulunmalarının önemi ve amacının kendilerine anlatılması önerildi.
 
2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlâkı Kur’an Olsun" sloganıyla 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayacak. Yaz Kur'an kurslarında dersler haftada 5 gün, günde 3 saat (yatılı Kur'an kurslarında ise günde 6 saat) olmak üzere 8 hafta süreli devam edecek. Çocuklarını Yaz Kur’an Kursları’na kaydettirmek isteyen veliler, cami görevlilerine ve müftülüklere başvurabilecek.