PAZAR YERİMİZ İÇİN GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİK PAZAR YERİMİZ İÇİN GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİK

Vakfıkebir’de Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından “Yayalar için 5 adımda güvenli trafik” uygulamasında yayalar bilgilendirildi. Vakfıkebir İlçesinin en işlek caddesi olan 14 Şubat Kurtuluş Caddesi üzerinde emniyet ve jandarma ekiplerinin katılımıyla uygulama yapıldı.

YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK ETKİNLİĞİ

7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" farkındalık etkinliği Kemaliye Mahallesi 14 Şubat Kurtuluş Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Vakfıkebir ilçemizde gerçekleştirilen farkındalık uygulamasına İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, İl Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, yayaları bilgilendirerek çeşitli broşürler dağıttılar.

Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan uygulama hakkında yaptığı değerlendirmede; “Öncelikli amacın vatandaşı bilgilendirerek yayanın güvenliğini en üste çıkarmak olduğunu vurguladı. En büyük temennimiz can ve mal kaybını ortadan kaldırmak. Yayalara öncelik verme anlamında bu haftayı kutladıklarını belirtti. Vatandaşlara emniyet kemeri kullanmanın önemi, yaya geçitleri, trafik ışıkları ve trafik kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. İçişleri Bakanlığımızın bu konudaki bilinçlendirme çalışmalarından biridir bu uygulama. Bugün aynı anda 81 ilimizde eş zamanlı olarak yapılan bir etkinlik. Vakfıkebir’de araç sayısı hızla artmakta ve dolayısıyla yaya önceliği, yaya yollarının kullanımı gibi konularda hem yayaların bilinçlerinin arttırılması hem de beraberinde trafikteki sürücülerin bilinçlerinin arttırılması noktasında bir çalışmadır bu. Nihayetinde trafikte; sağlıklı, konforlu, huzurlu ve güvenli bir tutum için her iki tarafın da kurallara riayet etmesi gerekmektedir. Bu konuda dikkatli davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm sürücü ve yayaların özenli hareket etmelerini istediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. İlçe Jandarma Komutanı Oğuztarhan, açıklamasının devamında söz konusu uygulamanın tüm illerde yapıldığını, amaçlarının trafik kurallarına uyulması yönünde vatandaşlar üzerinde bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.