İçişleri Bakanlığı tarafından yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışması “kırmızı çizgi” Vakfıkebir İlçesinde uygulaması başlatıldı.

Bakanlığın yaya geçitlerinde öncelik yayanın çalışması yaya geçitlerinin kırmızı renge boyanması ile yeni bir boyut kazandı. Yurt genelinde başlatılan ‘kırmızı çizgi’ uygulaması Vakfıkebir ilçesinde de İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Mert Oğuztarhan, Komiser Merthan Çelikdağ, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu ve Emniyet ekiplerinin yaya geçidini kırmızı renge boyanması ile başlatıldı. Uygulama ile kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması amacıyla Fevziye İlkokulu önündeki yaya geçidini ve Çarşı Mahallesi Gülbahar hatun Caddesi üzerinde bulunan kavşaktaki yaya geçidini kırmızı renge boyadılar.

“TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Yaya geçidinin kırmızı renge boyanmasının ardından açıklamalarda bulunan İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Mert Oğuztarhan, “İçişleri Bakanlığımızın her alanda trafik güvenliği ile ilgili kampanyaları ve çalışmaları var. Bu çalışmaların en önemli ayağını da yaya önceliği kampanyaları ve çalışmaları oluşturuyor. 2021 yılının da bu anlamda bu trendin devam ettirilmesi amacıyla Bakanlığımızın talimatıyla bir kez daha okul ve yaya geçitlerinde özellikle trafik işaretleri bulunmayan, trafik ışığı bulunmayan yaya geçitlerinde sürücülerin dikkatlerinin bir kez daha üst seviyeye çıkarılması ve bu geçitlere yaklaşırken yavaşlamalarını ve yayalara öncelik tanımaları anlamında devletin tüm unsurları olarak bir farkındalık eyleminde olduğumuzu göstermek üzere bugün burada bizde yaya anlamında, yaya güvenliği anlamında kırmızı çizgimizi çektik. Bu gün yine Fevziye Mahallemizde bulunan Fevziye İlk ve Ortaokulunun önündeki yaya geçidinde yine aynı çalışmamızı gerçekleştirdik.”

Çalışmanın amacından bahseden J. Teğmen Mert Oğuztarhan, "Burada amacımız bu anlamda hem vatandaşımızın hem sürücülerimizin farkındalığını artırmak, trafikte yaya ölümlerini düşürmek. Şöyle bir rakam vermek gerekirse bakanlığımızın bu çalışmaları başlattığı tarihten bugüne kadar yayaların trafik kazalarındaki ölüm oranı yüzde 30 oranında azaldı. Bizde bu anlamda hem kolluk kuvvetleri olarak gerekli hassasiyeti gerekli farkındalık çalışmalarını bütün unsurlarımızla yürütüyoruz. Sürücülerimize bir kez daha okul geçitleri ve yaya geçitlerinde yavaşlamalarını ve varsa burada geçmek üzere olan yada geçmek için bekleyen yayamız varsa durarak mutlak suretle durarak onlara geçiş hakkını tanımalarını istiyoruz. Yaya güvenliği hepimiz için çok önemli bir konu. Bugün sürücü olan bir vatandaşımız yarın trafikte yaya olarak bulunabilir. Toplum güvenliği, insanımızın huzuru açısından bu kampanyanın büyük önemi var. Bizde bugün burada bunun altını kırmızı çizgiyle çizdik. Katılımcılara, burada görev alan bütün arkadaşlara ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.