Vakfıkebir İlçesinde Kadınlara yönelik faaliyet yürüten tek dernek olan Vakfıkebir Yaşama Katkı Derneği 8 Mart Kadınlar Günü dolayısı ile kutlama programı düzenledi.



Vakfıkebir İlçesinde kadınlara yönelik faaliyetler yürüten tek dernek olan Vakfıkebir Yaşama Katkı Derneği İlçedeki kadınlarla bir araya geldi. Dernek Başkanı Mualla İskenderoğlu başkanlığında faaliyetlerini yürüten Dernek üyeleri  Emine Şafak, Pervin Hürfikir, Fatma Topaloğlu yaptıkları açıklamada; “Amacımız İlçemizdeki kadınların sosyal yaşamlarının iyileştirilmesine katkıda bulunmaktır. Türkiye’nin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınlar toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlarıdır. Kadın, Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olup, aile dokusunun temelini teşkil etmektedir. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eş yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz ve bunun için çabalıyoruz.
Bunun için; Kadına karşı şiddetle etkin bir mücadele edilmedi, Kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve en önemlisi topluluğumuzun huzuru, geleceğimizin teminatı için aile birliğinin güçlenmesi yönünde politikalar yürütülmesi gerekmektedir. Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanabilir olmaları dileklerinde bulundular. Bu özel günü mutlu bir şekilde geçirmelerine vesile olabildiysek ne mutlu bizlere diyerek bütün kadınların kadınlar gününü kutladılar.