Trabzon'da düzenlenen "2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu" bilgilendirme toplantısında konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı; "Türkiye Diyanet Vakfı, dünyada insani yardıma muhtaç ülkelere en fazla yardımı yapan sivil toplum kuruluşu olmuştur. Milletimizin teveccühü ile dünyada evine kırmızı et girmeyen insanlara 'yalnız değilsiniz, biz sizinleyiz' mesajını götürüyoruz." dedi.


 
Trabzon'da, "2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu" bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Trabzon İl Müftülüğü Şubesinin organizasyonu ve Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı'nın sunumuyla gerçekleştirilen vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu bilgilendirme toplantısına il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve ilçelerden gruplar halinde din görevlileri katıldı. İl müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu İmam Hatip Muhammet Salih Ramazanoğlu'nun yaptığı program, Trabzon Merkez Yeni Cuma Camii Müezzin Kayyım'ı Uğur Demirci'nin Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Trabzon İl Müftü Yardımcısı Sıdkı Kaya'nın kısa açılış konuşmasının ardından  Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı 'Kurban' sinevizyon izlendi. Daha sonra kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı, "2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu" sunumunu gerçekleştirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, kuruluşundan bugüne yurtiçi ve yurtdışında insani yardıma muhtaç insanlara yönelik yürüttüğü faaliyetlere yer veren Mustafa Irmaklı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurtiçinde müftülükler ve din görevlileri, yurtdışında ise ateşelik, müşavirlik ve koordinatörlükler aracılığıyla, paydaş kurumlarla da işbirliği yaparak dünyanın 143 ülkesinde ve 360 küsür bölgesinde insani yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzattığını belirtti.  İstatistiklere göre; dünyada, insani yardıma muhtaç ülkelere en fazla yardımı yapan ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Irmaklı, sivil toplum kuruluşu olarak da en fazla yardım yapan sivil toplum kuruluşunun Türkiye Diyanet Vakfı olduğunu belirtti.
Kurban vesilesiyle daha fazla insana ulaşmak istediklerini sözlerine ekleyen Irmaklı, toplumla iç içe olan din görevlilerinin, vakfın alandaki en büyük gücü olduğunu belirttiği konuşmasında, "Türkiye Diyanet Vakfımıza geçen yıl 430 bin kurban hissesi verildi. Bu yılki hedefimiz 500 bin hisse. 6 bin 500 gönüllü sayımızla vatandaşlarımızın hisselerini, paydaş kurumlarımızla da işbirliği yaparak, insani yardıma muhtaç ülkelerdeki insanlara ulaştırıyoruz. Sizin gayretleriniz ve milletimizin teveccühü ile dünyada evine kırmızı et girmeyen insanlara 'yalnız değilsiniz, biz sizinleyiz' mesajını götürüyoruz. Bu sadece bir kurban değil, kurban vesilesiyle İslâm'ın güzelliklerini o ülkelerdeki insanlarla paylaşıyoruz." dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl vekâletle kurban kesim bedelini yurtiçinde 890, yurtdışında ise 725 TL olarak belirlediğini belirten Mustafa Irmaklı, vakfın yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin, il ve ilçe müftülükleriyle irtibata geçerek bağışta bulunabilecekleri gibi www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden de online bağış yapabileceklerini söyledi.
Türkiye Diyanet Vakfı'nın, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yürüttüğü 2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonuna, din görevlilerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hassasiyetle destek vereceklerine inandığını ifade eden Irmaklı, vatandaşlarla birebir iletişim kurmak suretiyle Türkiye Diyanet Vakfı'nın çalışmalarıyla ilgili insanların bilgilendirilmesi, yayınlarının ve hizmetlerinin takip edilmesi tavsiyesinde bulundu.
Program; İl Müftü Yardımcısı Sıdkı Kaya'nın, Mustafa Irmaklı'ya katkı ve katılımları dolayısıyla günün anısına hediye takdimiyle sona erdi.