Alınan tedbirlerle Vakfıkebir de vaka sayılarının düştüğünün altını çizen Vakfıkebir İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Burcu Kırbıyık;, vaka sayılarını daha da aşağıya çekmek için öncelikle aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşı olması ve hep birlikte kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

Müdür Dr. Burcu Kırbıyık, İnsanların alınan kararlardan sıkıldığının farkındayız ama hepimiz için kurallara uymak zorundayız. Genel olarak vaka sayılarında düşüş var. Yeniden pik yapma ihtimaline karşı tedbirlere devam etmek zorundayız. Esnafımızı, ailemizi düşünerek tedbirlere mümkün olduğu kadar uyarsak salgını hep birlikte yeneriz. Bilim kurulu ne diyorsa onu yapacağız. Covid19’un görüldüğü tarihten bugüne gelinen süreçte elde edilen başarının devamının aşıyla mümkün olacak. Devletimizin kabul ettiği aşıya sonuna kadar güveniyoruz. Bütün vatandaşlarımız duyarlılık gösterirse, normalleşme sürecinde Vakfıkebir olarak pandemi de ve pandemi genel durumuna baktığımızda güzel şeyler söyleyebiliriz.

"AŞI OLMAKTAN ÇEKİNMEYELİM"

Aşı sırası geldiği halde aşı yaptırmaktan kaçınan vatandaşlarımızın olduğunun altını çizen Vakfıkebir İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Burcu Kırbıyık; “ Aşı ciddi bir koruyuculuk sağlıyor. Aşı olanlara koronavirüs bulaşırsa daha kolay atlatıyorlar. Bu süreçte aşıdan kaçmak için hiçbir bahanenin olmaması gerekir. Şu an bağışıklama için elimizdeki en iyi ve bilinen yöntem aşıdır. Aşı sırası gelip, randevu almayanlar ve randevu aldığı halde aşısını yaptırmaya gelmeyenler var. Özellikle vaka sayılarının tekrar artışa geçmemesi için sırası gelen vatandaşlarımızı mutlaka aşılarını olmaya davet ediyorum” dedi.

Vakfıkebir de vaka sayıları azalsa da rehavete kapılmamak gerektiğine dikkat çeken Vakfıkebir İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Burcu Kırbıyık; “Pandemiden kurtulmamızın çaresi tedbir ve aşı, lütfen tedbirlere uyalım ve aşı hakkı olan vatandaşlarımız hiç geciktirmeden aşılarımızı yaptıralım. Çünkü kurallara uymadığımız sürece sayılar tekrar yükselişe geçebilir. Toplum olarak ne kadar dikkatli olursak o kadar hızlı bir şekilde normal hayatımıza geçebiliriz” sözlerine ekledi.