Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara'nın divan başkanlığını yaptığı Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Genel Kurulu'nda Vakfıkebir ilçesi Tarlacık Mahallesinden hemşerimiz İsmail Baş başkanlığa seçildi. Trabzon’da Bakkallar ve Sebzeciler Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Olağan Genel Kurulda İsmail Baş ve Ali Çolak rakip olarak yarıştı. Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı 292 oy ile İsmail Baş seçildi. Diğer aday Ali Çolak ise 247 oy aldı.

KDV’Yİ YÜZDE 1’E İNDİRMEK İÇİN BÜTÜN GİRİŞİMLERİ YAPACAĞIZ

Kurulda ilk olarak konuşan Başkan Adayı İsmail Baş, “4 yıldır Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası’nın yönetiminde yer almaktayım. 2 yıldır mesleğin duayenlerini izleyerek geçirdim. Öğreti ve nasihatlerini uygulamakla çıraklık dönemini geçirdim. Pandemi döneminde esnafın desteğe ihtiyacı var diyerek 1200 esnafımıza yetişmeye çalıştık. Verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Meslek odamızın Türkiye’de örnek gösterilen projelere imza atmış, kendi mülküne hizmet aracına ve Bakkalım AŞ.’nin yüzde 30’una sahip ve hiçbir kurum kuruluşa borcu yoktur. Yüzde 67 olan sigara ÖTV’ sinden yüzde 5 daha alarak kar olarak kullanmak için mücadele vereceğiz. Kantincilerin sorunlarına el atacağız. Yüzde 1 ile halden mal alıyoruz ama satarken yüzde 8 ile satıyoruz. KDV’miz yüzde 7. Fiyatların üzerine koyuyoruz. Yüzde 7 KDV’yi çıkışta yüzde 1’e indirmek için bütün girişimleri yapacağız. Bankalara ciddi komisyonlar ödüyoruz. Bunları sıfıra kadar indirecek projeler yapmak istiyoruz. Kentsel dönüşümlerde dükkân sahibi olan esnafımızın yanında olacağız. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Adayı Ali Çolak ise, “Esnafımızla beraber bu odayı yöneteceğiz. Esnafımızın fikirleriyle beraber hareket edeceğiz. Odamızın esnaf odası olarak kalacağını aidat toplama yerinden çıkarılacağı konusunda söz veriyoruz. Esnaf kart çıkaracağız. Kamu kurum ve kuruluşlarda indirim alınmasını sağlayacağız. Biz projelerimizi iki kısıma ayırdık. Yerel ve ulusal bazda çalışacağız. Genel Kurulumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

“ARTIK BİZ ÇOK DAHA BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Mevcut başkan Başaran Maraba’nın aday olmadığı genel kurulda yapılan seçimlerde İsmail Baş 292, rakibi Ali Çolak 247 oy aldı. TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası başkanlığına seçilen İsmail Baş ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileterek, yeni görev döneminde yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

Oda Başkanlığına seçilen İsmail Baş Kongre sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2022 yılında yaptığımız genel kurulumuza katılan katılamayan, destek veren vermeyen, tüm esnaf arkadaşlarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sizlere daha iyi hizmet etmek için varız. Ayrıca kişiliği, duruşu ve insanlığı ile genel kurulumuzu kardeşlik içerisinde yürüttüğümüz Ali Çolak Bey'e ve yönetim kurulu ekibine çok teşekkür ediyorum. Artık biz çok daha büyük bir aileyiz ifadelerine yer verdi.”

İsmail Baş Başkanlığında yeni yönetim kurulu Durmuş Ahmet Kınalı, Yunus Nas, Hüseyin Narşap, Abdul Baki Özdemir, Barış Ayyıldız, Sibel Sağlam, Sait Albayrak ve Mustafa Ayyıldız’dan oluştu.