Vakfıkebir İlçemizin önemli tüccarlarından Uludüz Gıda Pazarlama Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu başkanı Emin Uludüz, ilçemizin en önemli üç ürününe sahip çıkalım dedi.

Vakfıkebir İlçemizin önemli tüccarlarından Uludüz Gıda Pazarlama Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu başkanı Emin Uludüz yaptığı açıklamada, “Bir dünya klasiği Vakfıkebir Ekmeği”  uzun uğraşlar sonucu TSE ‘den Coğrafi İşareti’ni alarak artık tescillenmiştir. Bunu kimse elimizden alamaz. Panik yapmaya gerek yok. Bir belde belediyesiyle polemiğe girmeye de gerek yoktur. Zaten Vakfıkebir ekmeğinin standartları ve özellikleri belirlenmiştir. Aynı özellikte başka bir yerde üretiliyorsa oda Vakfıkebir ekmeğidir. Bizim ilçe olarak eksikliğimiz ekmeğimizi anayol kenarında teşhir edip satma alanımız yoktur. Yerel yönetim bu konuda bir çalışma yapması elzemdir dedi.”

Uludüz, “Öyle ki 2004 yılında yapılan 2.nci ekmek festivalinde benimde distribütörü olduğum uluslar- arası maya firması Lesaffre (Özmaya) sponsor olarak katkı sunmasıyla zaten Vakfıkebir ekmeği enternasyonal hale gelmiştir. Bu bağlamda tartışılacak bir şey yok. Kaldı ki yaklaşık 25 yıl önceydi, Çavuşlu beldesinde yaşlı bir fırıncı müşterimden dinlemiştim. ”Siz bu Vakfıkebir ekmeğini yapmasını nereden öğrendiniz sorduğumda; benim annem Vakfıkebir’li dayılarımdan öğrendim diye yanıt vermişti.”

Unutmalım ki Vakfıkebir’in üç ürünü meşhurdur. ”EKMEK, TEREYAĞ VE KARAYEMİŞ” Bu değerlerli ürünleri koruyalım, kollayım ve sahip çıkalım dedi.