Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ve pazarcı esnafının katılımıyla, yeni pazaryeri projesiyle ilgili olarak Gençlik Merkezi’nde bir toplantı düzenledi.


 
Üçüncü kez yeni pazaryeri projesiyle ilgili olarak pazarcı esnafı ile bir araya gelen Başkan Muhammet Balta sahile yapılması planlanan yeni pazaryeri projesi ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi. Ardından Gaziantep’e yapılan projenin ve ilçeye yapılması planlanan projenin görsellerini paylaştı.
 
"SORUNLARINIZA NE KADAR ÇOK İLGİ GÖSTERİRSENİZ O SORUN O KADAR KOLAY ÇÖZÜLÜR"
 
Başkan Muhammet Balta burada yaptığı konuşmada, “Daha önce yaptığımız toplantılarda yeni projemizle ilgili bilgiler vererek varsa pazarcı esnafı kardeşlerimizin önerilerini bizlere getirmelerini rica etmiştik. Bu süre zarfında bizler çalışmalarımıza devam ettik. Sizlerden herhangi bir öneri veya talep bizlere ulaşmadı. Sorunlarınıza ne kadar çok ilgi gösterirseniz o sorun o kadar kolay çözülür. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren pazaryeri sorunu ile ilgili başlattığımız çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Mevcut pazaryeri arazisi ile ilgili görüş ve düşüncelerimizi sizlerle paylaştık. Mevcut pazaryerinin mülkiyetinin belediyemize ait olmaması nedeniyle kamulaştırma bedelinin çok yüksek olması, Fol Deresi Projesi dolayısıyla bu alanda bir küçülme olacağından burada pazaryerinin yapılmasının mümkün olmayacağı yönünde bir fikir oluşmuştu.  Sahilde bulunan alanda dolgu alanımızda bir pazaryeri projesi yapmayı planlıyoruz. Burası sahil kenarı rüzgarı hesapladınız mı deniyor. Biz bütün unsurların hesaplamasını yaptık. Proje bu hesaplamaların ardından oluşturulmuştur. Burası ulaşım olarak merkez mahallelerimize yakınlığı ve yapacağımız otopark dolayısıyla son derece elverişli bir alan. Bu proje Gaziantep’e uygulandı. Gidip yerinde inceledik, esnaflarla sohbet ettik, önerilerini aldık. Bu gözlemlerimiz doğrultusunda bize yapılan projeyi yeniden revize ederek ilçemize uygun hale getirdik. Kurum görüşlerine çıkılan imar planımızın onayından sonra pazaryerimizin yapımı için ihaleye çıkacağız” dedi.


 
"VAKFIKEBİR’DE BİR FARKINDALIK OLMALIDIR. BURASI MERKEZDİR"
 
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ise, “Büyükliman Havzası eskiden beri ticaretin merkezidir. Vakfıkebir’de bir farkındalık olmalıdır. Burası merkezdir. Mevcut pazaryerinden pazarcı esnafımızın büyük sıkıntısı var. Mevcut pazaryeri projesinde altında otopark olması bir avantajdır. Vakfıkebir olarak, merkezi bir yer olarak görsellikte ortaya çıkarmamamız lazım. Alternatifleri de düşünerek bir adım atmamız gerekiyor” diye konuştu. Başkan Muhammet Balta, ayrıca pazaryerini ziyaret ederek çeşitli nedenlerle toplantıya gelemeyen pazarcılarla sohbet etti, projeyi anlattı.