Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi Toki Camii'nden, Şırnak İdil İlçesi Selâhaddin-i Eyyûbi Camii'ne yardım eli.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Kardeş Cami Projesi” kapsamında, Şırnak İdil İlçesi Merkez Selâhaddin-i Eyyûbi Camii ile kardeş camii olan Trabzon Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi Toki Camii'nden,  Şırnak İdil İlçesi Selâhaddin-i Eyyûbi Camii'ne yardım eli uzandı.
Yaklaşık iki yıl önce hain terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırılar sonucunda tahrip olan Şırnak İli İdil İlçesi'ne bağlı Merkez Selâhaddin-i Eyyûbi Camii kullanılamaz duruma gelmiş ve halen hizmet verememektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ve buna benzer sıkıntıların yaşandığı bölgelerdeki camileri, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki camiler ile kardeş cami haline getirmek için başlattığı “Kardeş Cami Projesi” kapsamında Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi Toki Camii ile İdil İlçesi Merkez Selâhaddin-i Eyyûbi Camii kardeş camii olmuştu.
Proje kapsamında; Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi Toki Camii İmam Hatibi Rıdvan Açıkgöz, Selâhaddin-i Eyyûbi Camii İmam Hatibi Hikmet Sevinç ile irtibata geçerek cami civarında yaşayan halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında Vakfıkebir İlçesi'nden temin ettiği kıyafet ve çocuk oyuncağı gibi yardımları İdil'e gönderdi.
İmam-Hatibi Rıdvan Açıkgöz proje ile ilgili şunları söyledi:
"Kardeş Cami Projesi” ile Türkiye’nin bir çok ili ve ilçesi kardeş kılındığı gibi Körez Mahallesi Toki Camii de terörden zarar gören İdil Selâhaddin-i Eyyûbi Camii ile kardeş cami olmuştur. Projemiz esasında bir camiyi ihyâ etmek ya da bölge halkının ihtiyaçlarını gidermekten öte, kalpler arasında bir ünsiyet hâsıl olmasını hedeflemektedir. Şer odakları renk, dil, ırk, coğrafya kavramlarını istismar ederek yıllarca bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalıştılar. bizler bu farklılıkların Kur’an’ın lisanıyla, "Birbirimizle tanışmak ve yakınlaşmak” için olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Biz de bu noktada Selâhaddin-i Eyyûbi Camii İmam Hatibi Hikmet Sevinç hocamızla irtibata geçtik, güzel diyaloglar kurduk ve duyarlı Vakfıkebir halkımızın yardımlarıyla İdil İlçesi'ne küçük de olsa bir hediye gönderdik. Bundan sonraki aşamada imkanlar ölçüsünde, camiin onarımı için yardımda bulunulacaktır. Umuyorum ki bu güzel diyaloglar ve dostluklar devam edecek ve kardeşliğimiz bâki kalacaktır. Duamız şudur ki; Cenab-ı Hakk, bu sıkıntılı haller ile bizi imtihan etmeden, bize bu hallerin halli için güç ve kudret versin" dedi.