Haziran ayı başında korona virüs tedbirlerinde yumuşamaya gidilmesinin ardından Vakfıkebir de vaka sayısı hızla yükselmeye başladı. İlçede 1500'ün üstünde vaka olduğu öğrenilirken, hasta sayısı her geçen gün hızla artıyor.

Türkiye genelinde bazı illerde yeni tip koronavirüs vakalarında düşüş görülmesine rağmen, Trabzon ve bilhassa Vakfıkebir ilçemizde pozitif vaka sayıları artıyor. Haziran ayı sonunda İlçe genelinde azalmaya başlayan pozitif vakalar 20'lere kadar gerilemişti. Haziran ayından sonra vaka sayısı yeniden artmaya başladı. İlçede pozitif vaka sayıları 1500'ü geçti. Günden güne artan yeni vakalar nedeniyle Vakfıkebir Devlet Hastanesinde yoğunluk hat safhaya ulaştı. Tespit edilen yeni Covid-19 vakaları ise yakın ilçelerdeki hastanelere yönlendiriliyor. Eğer bu şekilde vaka sayılarında artış devam ederse maalesef ki ilçemizde önümüzdeki günlerde karantina tedbirleri gelebilir.

“KURALLARA UYAN SAYIMIZ AZ”

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin denetimleri sıklaştırdılar. Güvenlik güçleri, ilçenin işlek cadde ve sokaklarında vatandaşların maske takıp takmadığını ve sosyal mesafe kuralına uyup uymadığını, sigara içilmesi yasak olan caddelerde kontroller yapıyorlar. “Bu günlerde maske takmanın Vatandaşlık görevi olduğunu unutmayalım. İnsanlar bana bir şey olmaz diye düşünüyorlar. Devlet insanların sağlığı için çalışıyor. Halkımızın bu kadar vurdumduymaz olmasına hayret ediyoruz. Halkımızın daha tedbirli hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Maskesiz sokağa çıkılmaması ve dezenfeksiyona dikkat edilmesi gerekiyor. Maske, Sosyal mesafe ve temizlik çok önemli. Sağlık bakanımız da bu konuda gayet iyi bir çalışma yürütüyor. Sağlık Kurulu ve ilçe Hıfzıssıhha kurulunun söylemlerine dikkat edelim. Vakfıkebir’deki vaka artışlarının, vatandaşların kurallara uymaması nedeniyle olduğunu maalesef söylemek zorundayız. İnsanlarımız mecbur kalmadıkça evden çıkmayacak. Bizim insanımız fazla kurallara uyan bir yapıda olmadığı için vaka sayıları hızla artıyor. Kurallara uyan insan sayısı az. Bizler kurallara uymadığımız sürece, karantina tedbirleri de ilçemizde uygulanmaya başlayacaktır. Her birimiz bizde ve karşımızdakinde virüs varmış gibi tedbirli davranmamız şart. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.”