Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ile Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan yöresel ürünlerde kadının emeği projesi kapsamında kadın konulu “Aile bağları” adlı tiyatro gösterisi 8-9 Mayıs 2018 tarihlerinde Vakfıkebir Fen Lisesi konferans salonunda gösterime girdi.



Bu projeyi Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, Dernekler Dairesi Başkanlığı, Muhtarlar Derneği Başkanlığı tarafından desteklemiştir. Vakfıkebir ilçe Kaymakamını ve Milli Eğitim Müdürünü makamlarında ziyaret ettiler.
Proje kapsamında kadının toplumsal rolüne vurgu yapan oyunda eşini kaybetmiş bir kadının, annesi ve çocuğuyla hayatta kalma ve çocuğuna iyi bir gelecek hazırlama mücadelesi temel teşkil etmiştir. Yaklaşık altı aylık bir çalışmanın sonucunda oynanan oyun ilçemiz okullarındaki öğrenciler ve Halk Eğitimi Merkezi çalışanları tarafından oynandı. Büyük beğeni alan oyunu İlçe Kaymakamı Sayın Mesut Yakuta, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy’un yanı sıra protokolün diğer üyeleri kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi. İki seans olarak oynanan oyunu yaklaşık 400 kişi izledi. Büyük beğeni toplayan oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Toplumun sorunlarına temas eden oyunu ve oyuncu performansını beğenen İlçe Kaymakamı Sayın Mesut Yakuta oyuncuları bizzat tebrik edip, oyun sonrasında makamında bizzat ağırladı.