Vakfıkebir’de 4,5 yılda 311 kilometre beton ve asfalt yol, 122 bin metreküp sanat yapısı yapıldı.



Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ile birlikte, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Vakfıkebir Belediyesi işbirliğiyle, Caferli-Sekmenli-Fethiye-Rıdvanlı Mahallelerine ulaşımı sağlayan Grup Yolunda yapılan asfalt yol çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Balta ve beraberindekileri Fethiye Mahallesi Muhtarı, Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve mahalle halkı karşıladı.
Tarihin en büyük yol hamlesine her geçen gün yeni halkalar eklendiğini ifade eden Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Göreve başlamadan önce yaptırdığımız anket çalışmalarında ve halkımızla gerçekleştirdiğimiz sohbet toplantılarında vatandaşlarımızın en büyük beklentilerinden birisinin yollarda yapılacak olan çalışmalarla ilgili olduğunu gördük. Görevi devir aldıktan sonra büyük bir yol hamlesi başlattık. Bugüne kadar 311 kilometre beton ve asfalt yol yaptık. Yaptığımız yolları sanat yapıları ile de desteklememiz gerekiyordu. Sanat yapıları oldukça maliyetli hizmetler. Ancak kısıtlı imkânlarımıza rağmen 122 bin metreküp sanat yapısı (taş duvar) inşa ederek yaptığımız yol çalışmalarını koruma altına aldık. Bu çalışmalar bu alanda ilçe tarihinin en büyük çalışmalarıdır. Belirli bir plan dahilinde hizmetlerimizi birer birer gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada gerek yol konusunda, gerek alt yapı ve diğer hizmetlerle alakalı çalışmalarımız devam edecektir. Halkımız şunu bilsin; ilçemize hizmet için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çok önemli hizmetler yaptık, çok önemli hizmetlerin hazırlıklarını gerçekleştiriyoruz. Vakfıkebir her alanda değişerek ve gelişerek ilerleyişini sürdürecektir.      
 Bu önemli hizmetlerin ilçemize gelmesini sağlayan, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Hazine ve Maliye Sayın Berat Albayrak’a ve tüm Bakanlarımıza, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Bahar Ayvazoğlu’na, Sayın Salih Cora ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ilçem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 Fethiye Mahallesi Muhtarı - Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ise, “ İlçemiz ve mahallelerimiz hizmette altın çağını yaşıyor. Yüce Allah devletimize zeval vermesin. Belediye Başkanımız Muhammet Balta ilçemiz için gece gündüz çalışarak tarihin en büyük hizmetlerini yapıyor. Bu hizmetlerin gerçekleştiren tüm devlet büyüklerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Vakfıkebir Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.