“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında Vakfıkebir ilçesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.



Vakfıkebir İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği çerçevesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.
Yürüyüşe Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Derya Yakuta, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş, Toplum Sağlığı Merkezi önünden başladı ve Hükümet Konağı önünde son buldu.
“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, “Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle toplandık. Kısa bir yürüyüş gerçekleştirdik. Sağlıklı yaşama dikkat çekme amacıyla yaptığımız bu yürüyüşte özellikle öğrencilerimize genç yaşta bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Sağlıksız beslenmeme sebebiyle günümüzde giderek artan Obezite sorununu yürüyüşle en temel bir şekilde aşılabileceğini değerlendiriyoruz. Hepimiz daha fazla yürürsek daha sağlıklı ve daha fit bir topluma kavuşuruz inşallah. Herkesin Dünya Yürüyüş Gününü kutluyorum.” dedi.
Kaymakam Yakuta, Vatandaşlara günde 10 bin adım atmaları yönünde tavsiyeler de bulunarak, “Bizde günde ortalama 10 bin adım atmaya çalışıyoruz ama bizim için iş yoğunluğundan kaynaklı olarak biraz daha zor oluyor. Bizde inşallah 10 bin hedefine ulaşmaya çalışacağız.” ifadesini kullandı.