Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 15 Mayıs 2019 tarihinde Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ilgili İlçedeki Fırıncılara Hijyen Eğitimi verildi.


 
Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin’in de hazır bulunduğu eğitim semineri Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı. Eğitimde; ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin üretim, depolama, dağıtım ve satış aşamalarının taşıması gereken kurallara değinildi. Ekmek ve Ekmek çeşitleri üretim yerleri için İyi Hijyen Uygulamaları, İşletmede Hijyen koşulları ve iş yeri davranış kurallarından bahsedildi.
 
Fırıncılara eğitimi sunan Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Zahide Bulut; “Üretime başlamadan önce, üretim esnasında ve üretimden sonra eller iyice yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir ve uygun şekilde kurulanmalıdır. Bulut, Katılımcılara gıda hijyeni ve güvenilirliği ile temel tanımlar, gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler, işletmede uyulması gereken genel hijyen kuralları, personel ve ekipman hijyeni, ürünlerde oluşabilecek bulaşma ve bozulmalar, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı ve mevzuatta belirtilen ürün özellikleri hakkında bilgiler verdi.
Verilen eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan personele Trabzon İl Müdürlüğü tarafından “Hijyen Eğitimi Belgesi” düzenlenerek verilecektir.