Vakfıkebir’de Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazanan okullara İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programından sonra belgeleri verildi.



Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır. Bu kapsamda ilçe genelindeki tüm okullar yürüttükleri başarılı çalışmalar sonucunda belge almaya hak kazandılar.



OKULUM TEMİZ BELGESİ NEDİR, NASIL ALINIR?

Başvuru öncesi okulum temiz belgesi almak isteyen okullar tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir.

Vakfıkebir’de Okulum Temiz Belgesi ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak çalışan Ahmet Faruk Aksoy görevlendirildi. Aksoy, bütün okulların çalışmalarını yakından takip etti. Dosyalama ve yerinde yaptığı incelemelerle okullara kolaylık sağladı. Trabzon’dan gelen TSE elemanlarıyla okulları denetledi. Görülen eksiklerin giderilmesini sağladı. Böylece Vakfıkebir’deki bütün okullar Temiz Belgesi aldı. Belgeleri İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Emniyet Müdürü Erdal Ergüven verdi.