Spor kültürünün tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan, her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi amacıyla Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, Vakfıkebir’de de kutlandı.





Büyükliman Havzası olarak Avrupa spor haftası etkinlikleri kapsamında Beşikdüzü Yelken Kulübü ile Vakfıkebir, Şalpazarı, Beşikdüzü, Çarşıbaşı ve Tonya İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri ortaklaşa spor etkinliği düzenlediler. Etkinliğe, Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban, Beşikdüzü Yelken Spor Kulübü Başkanı Gürhan Zengin ve Kulüp sporcuları yelken ve kanoları ile katıldılar. Ayrıca Kıyı Emniyetine bağlı güvenlik gemisi etkinliğe destek vererek eşlik etti.
Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Salgına karşı belirlenen hijyen kurallarına uymakla beraber sporu da mutlaka hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. Karantina sürecinin yol açtığı hareketsizliğe bağlı rahatsızlıklar pandemi sürecinde bir çok kesimi etkiledi. Bu süreçte bakanlığımızın öncülüğünde halkımıza balkonlardan spor etkinlikleri düzenlendi. Normalleşme sürecinde ise çocuk ve gençlerimizi çok sayıda spor etkinliğinde buluşturduk. Düzenli fiziksel aktivite yapmak bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşam için son derece faydalıdır. Sporun tabana yayılmasıyla hareketli yaşamı arttırmayı amaçlıyoruz. Vakfıkebir’de çok sayıda vatandaşımızı sporla buluşturacağız. Bugün Yelken Spor Kulübü sporcularımız Vakfıkebir-Beşikdüzü arasında yelken ve kano grupları çeşitli gösteriler yaptılar. Pandemi’yle mücadele ettiğimiz böylesi zor dönemde halkımızın spor yapması adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.