Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. 30. Vergi Haftası bu yıl 25 Şubat-3 Mart 2019 tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi Vakfıkebir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.



Vergi Haftası kapsamında; Vakfıkebir Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Öztürk, Müdür Yardımcısı Sait Ayhan ve Şef Meral Günaydın Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’yı makamında ziyaret ederek çiçek verdiler. Vakfıkebir Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Öztürk, Kaymakam Yakuta’ya 30. Vergi Haftası nedeniyle bir hafta içinde yapacakları etkinlikleri anlattı. Ziyaretin ardından meslek odalarına, esnaflara ve okullara ziyaretlerde bulunularak vergi haftası ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.



Gelir İdaresi Başkanlığından Vergi Haftası ile ilgili yapılan açıklamada; “Bu yıl 25 Şubat -3 Mart 2019 tarihleri arasında kutlanan 30.Vergi Haftası 1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir.  Vergi Dairesi Müdürlüğümüzce de, 30. Vergi haftası kapsamında yapılacak olan kutlamalara İlçemiz Kaymakamı Mesut Yakuta’yı ziyaretle başlayarak, meslek odaları ile beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alındı. Genç girişimcilere vergi konularında bilgilendirme yapılarak ilçemizdeki okullarda öğrenciler ziyaret edilerek vergi konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Vergi Haftası için hazırlanan “Şifre SİZsiniz, Geleceğin Garantisi Vergilerinizdir” ve “Kahveyle Hatrın, Verginle Katkın Olsun”  sloganlarının yer aldığı genel afişler ile “Vergilerle Hayalleriniz Gerçek Olsun” sloganının yer aldığı öğrencilere yönelik olarak hazırlanan afişler ilçemizin çeşitli yerlerine asıldı.” Gelir İdaresi Başkanlığı, vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmektedir. Açıklamasında bulunuldu.”