Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısına uyarak 11 Ocak 2021 Pazartesi sabah saat 10.00’da okullarda ve Halk Eğitimi Merkezi’nde İstiklal Marşımızı okudular.

Türkiye genelinde tüm okullarda, yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla okul bahçesinde; öğrenciler, öğretmenler ve ailelere bulundukları yerden (balkonlardan) eşlik etmeleri ile İstiklal Marşımızı 11 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 10.00'da coşkuyla okundu. Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulundaki bayrak törenine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda bayrak töreni yapılması kararının ardından Vakfıkebir İlçemizde 1 Anaokulu, 7 ilkokul, 9 Ortaokul, 7 Lise ve Halk Eğitimi Merkezi olmak üzere 25 eğitim kurumunda yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla sabah saat 10.00’da İstiklal Marşı okundu.

YENİ HAFTAYA BAŞLARKEN ÇOCUKLARIMIZIN COŞKUSUNA ORTAK OLALIM İSTETİK

Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy yaptığı açıklamada; "Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı açıklama ile Türkiye geneli tüm okullarda olduğu gibi ilçemizde de bütün okullarımızda bayrak töreni eşliğinde İstiklal Marşı okundu.Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Vakfıkebir ilçemizdeki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marş’ımızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marş’ımızla başlıyor. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, canlı derslerimiz öncesinde ekran başında millî marşımızı söylüyor. Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marş’ımızı 7’den 77’ye hep birlikte söylerken buluşalım. 11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm ilçe okullarımızın ve Halk Eğitimi Merkezimizin bahçesinde bayrak töreni yaptık ve İstiklal Marş’ımızı okuduk. Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00’da İstiklal Marş’ımız yayımlandı dedi."

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Müdür Aksoy; “Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan açıklamada İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edeceği açıklandı. Yapılan açıklamaya göre okullar 22 Ocak Cuma gününe kadar yüz yüze eğitime geçmeyecek. 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresinin de eklendiği belirtti. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak dedi.”