Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesinde devam eden çalışmaları yerinde incelediler. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, OSB Müdürü Duygu Sağlam, Belediye Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Muhtarlar ve OSB Mütevelli Heyeti üyeleri çalışmaların devam ettiği Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundular. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini ifade ederek 3 yıl içerisinde bacaların tütmeye başlayacağının müjdesini verdi. İncelemeler sırasında Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan açıklamalarda bulundular.

“17 FİRMAYA 27 PARSEL TAHSİS EDİLDİ”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Bugün sizlere yapılan çalışmaları göstermek ve kamuoyunu bilgilendirmek için buraya geldik. Burada çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Çok büyük emekler verildi. Organize Sanayi Bölgesi yolumuz karayollarımız tarafından yapılıyor.  Çok hızlı bir çalışma programı içerisindeyiz. Buradaki çalışmalar bittikten sonra acele kamulaştırma kararı ile sahilden de çalışmalar başlayacak. Bu bölge OSB’mizin can damarı. Şuanda hem yol firmamız, hem altyapı firmamız yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılı sonunda tüm altyapı çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Şuan itibariyle 17 firmaya 27 parsel tahsis etti. Gerçekten yatırım yapacak istihdam sağlayacak firmalara tahsis yapmaya özen gösteriyoruz. İnşallah 3 yıl içerisinde burada bacalar tütmeye başlayacaktır. Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar’a, Bahar Ayvazoğlu’na, Salih Cora’ya, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu'na ve Bölge Müdürlerimize, şükranlarımızı sunuyoruz. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

“KÜÇÜK BİR ŞEHİR KURUYORUZ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, “Buraya uzun yıllardan beri yürütülen hummalı çalışmaların sonucundaki süreci beraber görmeye geldik. Karayolları müteahhidi yaklaşık 6.5 kilometrelik yolun yapım çalışmalarına devam ediyor. Altyapı çalışmaları da sürüyor. Biz aslında burada küçük bir şehir kurmaya çalışıyoruz. Bu küçük şehir ekonomiye ciddi katkılar sağlayacak. Bu OSB sayesinde istihdam imkanı sağlanacak ve bu sayede ilçemiz göç vermeyecek, göç alacak. Şuan itibariyle yaşanan süreçte hiçbir tıkanıklık yok. Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu, Sayın Milletvekilimiz ve Çevre Komisyon Başkanımız Muhammet Balta Bey bizlere ciddi destekler veriyorlar. Belediye Başkanımızın burada büyük emekleri var. Burada bacalar tüttüğü zaman birçok insana ekmek kapısı olacak. İlçemiz, bölgemiz ve hepimiz için önemli bir değer. Gelip görmek gerekiyor. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.