Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal beraberinde ilçe vaizleri Osman Öztürk ve Ekrem Akbaş ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Yazı işleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir süre sohbet ederek İlçe Müftülüğün faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulundular.



Gazetemizi ziyaret eden ilçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Yazı işleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu'na tarafsız ve ilkeli yayın yaptıkları ve her kurum ve kuruluşa gazetenizde tarafsız bir şekilde yer verdiğinizi gözlemliyoruz. Ayrıca ilçe müftülüğümüzün faaliyetleri ve sesimizin duyurulması noktasında halk ile kurum arasında kurulan güzel köprüler ve ilişkilere katkı sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Zor ve Meşakkatli bir görevi başarılı bir şekilde sürdürüyorsunuz. Bunun içinde ayrıca sizleri kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum dedi.
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün Proje ve Çalışmaları
Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, ilçe müftülüğü olarak personel ve vatandaşlarla işbirliği, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde gerçekleştirmiş oldukları proje ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
GÖZDE PROJE: BÖLGE YATILI KIZ KUR’AN KURSU EĞİTİM KOMPLEKSİ
Bugünkü değeriyle yaklaşık 15 milyonluk maliyete sahip Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu eğitim kompleksinin yakın zamanda tamamlanacağı müjdesini veren İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Müftülüğümüz gözetim ve denetiminde yükselen eğitim kompleksimizin tamamlanmasına az kaldı. İç donanım bitti. Çevre düzenlemesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor." dedi.
9 MİLYON 200 BİN TL HARCANDI, 1 MİLYON 300 BİN TL'YE İHTİYAÇ VAR...
17 Eylül 2015 tarihinde törenle temeli atılan ve bir seferberlik anlayışıyla Vakfıkebir ve Vakfıkebir dışından hayırseverlerin destek vererek sahip çıktıkları Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu eğitim kompleksinin tamamlanması için başlangıçta 8 milyon maliyeti olacağını tahmin etiklerini ancak gelinen noktada bu maliyetin üzerinde bir harcama yapılmak zorunda kalındığını ifade eden Müftü Köksal, "Şu ana kadar harcanan 9 milyon 200 bin TL'nin dışında, iç kısım tefrişi ile çevre düzenlemesi için 1 milyon 300 bin TL'ye ihtiyaç vardır. Bir vesile tüm kardeşlerimizi bu hayır hizmetine davet ediyoruz. Bu hayır seferberliğidir. Şimdiye kadar ki yardımlarıyla bu aşamaya getirdikleri bu müesseseyi tamamlayacaklarına inanıyorum. Katkı sağlayan herkese duâ ediyor, sağlık-âfiyet diliyorum." şeklinde konuştu.
SINIRLARI AŞAN GENİŞ BİR BÖLGEYE HİZMET EDECEK
İlçe müftülüğünün eğitim hizmetleri kapsamında tamamlanıp hizmete sunulması beklenen eğitim kompleksinin, 200 yatak kapasiteli pansiyon, 250 öğrenci kapasiteli derslikler, Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi kapsamında, 4-6 yaş grubu 120 ile 150 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği dersliklerden oluştuğunu hatırlatan İlçe Müftüsü Köksal, "Müessesemizin tamamlanıp faaliyete başladığında, hem ilçemizin hem de ilimizin sınırlarını aşan geniş bir bölgeye hizmet edeceğini umuyoruz. Böyle bir beklenti ve talep de var. Bir an önce tamamlanabilmesi için, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Yüce Allah’ın inayetine sığınıyor, duyarlılıklarından kuşku duymadığımız hayırsever halkımızın, derneğin ilgili hesap numaralarına yada şahsen müftülüğümüze ve dernek başkanı Ali Dunay hocamıza gelerek yardımda bulunmalarını bekliyoruz.” dedi.
42 ANA BAŞLIK ALTINDA ÖZETLENEN DİĞER PROJE VE ÇALIŞMALAR
İlçe müftülüğünün, cami ve Kur'an kursları endeksli din hizmetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirdiğinin altını çizen İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, personelle işbirliği ve dayanışma halinde yürüttükleri çalışmaları ana başlıklar halinde şöyle özetledi;
Camiler ve din görevlileri ile Kur'an kurslarının, 16 ayrı gruba ayrılarak hizmetlerin yaygınlaştırılması, etkinliğin ve verimliliğinin artırılması; Yavuz Sultan Selim Camii'nde 5 yıldan beri teravih namazlarının hatimle kılınmasının sağlanması; 2 yıldan beri teravih namazlarının, her akşam farklı bir hafız görevli tarafından kıldırılması; dört aylık periyotlarla halk konferansları; her okulda her dönem bir dînî ve ahlâki konferans; ilçe genelindeki bütün camilerde, Kur’an ziyâfeti programlarının gerçekleştirilmesi; bütün camilerde, sabah namazı buluşmaları; ilçedeki cenazelere, ilçe müftüsü veya vâiz statüsünde katılım sağlanması; cenazelerdeki kadınlara, kadın görevlinin de iştirak etmesi,; cenazelerin ardından organize edilen programlarda dini ahlâki sohbet; aile ve Dini Rehberlik Bürosuyla ailelere, kadınlara ve gençlere hizmet imkanı; üçer aylık kadın irşat programlarının düzenlenmesi; her cuma, ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında kadınlara cuma sohbeti; 'Camiyi Tanımayan Kalmasın' adıyla her okulun öğrencilerini camiye davet ve ikram; 'Her Sınıfın Bir Yetimi Olsun Projesi' kapsamında 15 yetimle ilgilenme ve muhabbet; din görevlileri için, Kur'an'ın anlamına yönelik iki yıl süreli Arapça kursu düzenlenmesi; bilhassa 35 yaş altı ve istekli din görevlileriyle kitap okuma ve müzakere programları; şehit yakını, gazi, yetim, öksüz, muhtaç ve mağdur gibi dezavantajlı kesimin ziyaret edilmesi; her gün bir esnafı ziyaret; personel hane ziyaretleri; her hafta Merkez Yeni Cami, Eski Cami ve Yavuz Sultan Selim Camilerinde cemaate yönelik tefsir, hadis, fıkıh ve siyer dersleri yapılması; her yıl 50 civarında hastayı evinde ziyaret; muhtaç öğrencilere aynî ve nakdî yardım; yüksekokul kız öğrencilerine ev tahsisi; Kredi Yurtlar Kurumundaki öğrencilere, kız erkek ayrı ayrı her dönem kahvaltı; 2014-2015 eğitim yılından itibaren, her yıl 4-6 yaş arası 120 öğrenciye okul öncesi din eğitimi imkanı; okulların ziyaret edilmesi ve Kur'an hizmetlerinin tanıtılması; okulda okuyan öğrencilere hafızlık imkanı ve uygulaması; hafızlığa çalışan öğrencilerin okula, kursa ve eve intikallerinde servis imkanı; hafızlığa çalışan öğrencilere her ay toplu yemek ikramı; hafızlığa çalışan öğrencilere yönelik haftalık sohbet programları; hafızlık projesinde her sayfadan bir âyet meâli ezberleme; hafızlıkta, bir günlük derste, 12-24-48 uygulaması; hatim süresince ders kaybetmeyen öğrencilere para ödülü; yaz kurslarında gençlere sınıf açılması; yaz Kur'an kursu öğrencilerine yıl boyu ilgi gösterilmesi; 40'ı aşkın yerde yetişkinlere yönelik Kur'an kursu açılması; 24 okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle işbirliği; toplumun farklı meslek gruplarına ve STK'lara yönelik kaynaşma toplantıları; her yıl, aylık mutat personel toplantılarından birinin yaylada yapılması; yıllık 12 personel toplantısının ikisinin kahvaltılı yapılması; Yavuz Sultan Selim Camii altında, 60 bin TL. masraf yapılarak Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezinin oluşturulması.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve beraberindekilerin ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Yazı İşleri Müdürü Kamburoğlu, kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere STK'lar ve tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. İlkeli ve tarafsız habercilik anlayışımızdan asla taviz vermedik bundan sonrada asla taviz vermeyeceğiz. İlçemizde ve bölgemizde kim bir faaliyet yapmışsa onun haberini yapmaya çalışıyoruz. Herkesin sesi ve kulağı olmak için bizde elimizden geldiği kadar özverili bir şekilde yayın hayatımızı sürdürüyoruz dedi.