Vakfıkebir MTAL Müdürlüğünden yapılan açıklamada amaçlarının kurum olarak bilinirliğini arttırmak Mesleği ve Mesleğin özelliklerini anlatmak amacıyla 25 Mayıs ve 02 Haziran 2022 tarihleri arasında okul tanıtım etkinliği planlanarak uygulaması yapıldı. Kurum Müdürü Mehmet Kahveci liderliğindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Ali Yücel Yıldız, Koordinatör Müdür Yardımcısı Emel Yıkılmaz, Teknik Müdür Yardımcısı Sinan Cahit Doğan, Müdür Yardımcısı İsa Karaman ve Pansiyon Sorumlu Müdür Yardımcısı Ergül Er’den oluşan çalışma ekibinin yanında Alan/Dal öğretmenleri de tanıtıma katıldı. Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) verdiği eğitim-öğretimin yanında yaptığı hizmetlerle bölgede fark yaratıyor.

VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ

“OKULUMUZ BÖLGEYE HİZMET VERİYOR”

Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) Okul Müdürü Mehmet Kahveci yapılan çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada;  “Okul tanıtım çalışmaları çerçevesinde Trabzon ve Giresun illerini kapsayan 6 ilçede tanıtım gerçekleştirildi. Büyükliman İlçelerinden Vakfıkebir, Tonya, Şalpazarı, Çarşıbaşı, Beşikdüzü ve Giresun’un Eynesil ilçelerindeki okullar ziyaret edilerek okulların 8. Sınıfları kapsayan ziyaretlerde 36 ayrı okul ile irtibat kurulmuştur. Tanıtım çalışmalarında okulda bulunan Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek içecek hizmetleri alanlarının özellikleri anlatılmıştır. Bacasız fabrika olarak adlandırılan Turizm sektörünün dünyadaki yeri ile ülkemiz insanlarının sektöre ve mesleğe bakış acıları üzerinde durulmuştur. Tanıtım etkinliklerinde mesleğin özellikleri, eğitim durumu, yüksekokul veya üniversite devam etme durumu, kamudaki istihdam – iş bulma durumu, özel sektör temsilcilerinin sektörden beklentileri ve yerel turizmin önemi ile evrensel turizmin beklentileri anlatılmıştır. Kurum, eğitim bloğu,  öğrenci pansiyon bloğu ve turizm sertifikalı uygulama oteli bloğu olmak üzere 3 ana bloktan oluşmaktadır. Kurumumuzdaki öğrenci pansiyonu 90 kız 90 erkek öğrenci kapasiteli olarak yapılmıştır. Pansiyonda kalan öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere 3 öğün ücretsiz yemek verilmektedir. Pansiyonda otel standartlarında odada kalma olanağı, ders- etüt yapma salonları, yemekhane, mescit, ütü odası, tv salonu ve satranç masa tenisi, mangala v.b. etkinlik oyunları oynanabilir. Okula gelen öğrencilerimizin devlet tarafından sigortaları başlatılmakta ve onlara ayrıca ücret ödenmektedir. Uygulama otelinde staj uygulaması yapılmakta olup ve öğrencilere staj ücreti ödenmektedir.11. ve 12. Sınıf öğrencileri yüksek standartlardaki otellerde staj yapmakta olup bugün 3 bin TL ücret almaktadır. Staj dönemleri mayıs ile ekim dönemidir. Bu doğrultuda okulumuz bölgeye hizmet vermektedir.”

Müdür Kahveci; “Kurumumuzda bulunan iki mesleki alanın tanıtımı ve mesleğin çalışma hayatındaki karşılıkları paylaşıldı. Aynı zamanda mesleği yapacakların beklentilerin ne olduğu açıklanmaya çalışıldı. Yiyecek içecek hizmetleri ile konaklama seyahat hizmetleri alanı tanıtımları gerçekleştirilmiştir. Okulda modern çağın gerekliliği olan e-uygulamalar ve e-sınav hizmetleri de verilmektedir dedi.”