Vakfıkebir Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlığına Orhan Burhan Baltürk atandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Genel Merkezi tarafından Vakfıkebir ilçe Başkanlığına ataması yapılan Orhan Burhan Baltürk ve yönetim görevi teslim aldı.



Vakfıkebir Milliyetçi Hareket Partisi ilçe binasında yapılan devir teslim törenine MHP Trabzon İl Teşkilat Başkanı Atilla Başaran, İl Başkan Yardımcıları Ali Rıza Kar ve Murat Albayrak, Vakfıkebir İlçe Eski Başkanı Yıldıray Topal, Yeni Başkan Orhan Burhan Baltürk ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
Devir teslim sırasında bir konuşma yapan MHP Trabzon İl Teşkilat Başkanı Atilla Başaran şunları söyledi,
“VAKFIKEBİR TRABZON'UN İLÇELERİ İÇERİSİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDEN İLÇELERİMİZDEN BİRİDİR.”
Başkan Başaran;  “Vakfıkebir İlçe teşkilatımızda genel merkezimizin aldığı karar gereği yönetim kurulunda değişiklik yapılması yönünde karar verilmiştir. Bu bir hizmet yarışıdır. Bugün burada tevir teslim töreni için toplanmış bulunmaktayız. Ülkücü vaka, ahlak, duruşa yakışan budur. Bu ülkücü duruşu sergilediği için Yıldıray Başkanı kutluyorum. Yapmış olduğu görevde başarılı çalışmalarından dolayı kendisini kutluyor, tebrik ediyoruz.  Vakfıkebir ilçesi geçirmiş olduğumuz seçimlerde Trabzon'un en başarılı ilçelerinden biridir. Bu başarının yakalanmasında emek harcayan ve partisine sahip çıkan bütün ülkücülere teşekkür ediyorum. İnşallah Orhan Başkan da Yıldıray Başkandan devraldığı bayrağı daha da yükseklere çıkararak başarı çıtamızı yükseltecektir. Bundan eminiz. Zaten Ocaktan gelme bir arkadaşımız. Ocaktan yetişmenin bir farklılığı vardır. Bizlerde düşünce, tarz, yürüyüş, ahlak kuralları hep ocaktan almış olduğumuz terbiyeden geliyor. Vakfıkebir İlçemiz potansiyel olarak Trabzon'un ilçeleri içerisinde örnek teşkil edecek ilçelerimizden biridir. Milliyetçi Hareket Partisinin çalışmalarında çok eskiye dönük olarak hep başarılı olmuştur. Bundan sonrada daha başarılı olacağına biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak eminiz. Gerek eski İlçe Başkanımız Yıldıray Bey, gerekse yönetim kurulu da görev almış eski yönetici arkadaşlarımız yeni başkan Orhan bey ve yönetimindeki arkadaşlarımıza destek olacaklarından son derece eminiz. Bu görevlerde ayrıcalık veya kayrıçalık olmaz. Bu bir yarıştır.   Önemli olan duruşumuzu sergileyebilmektir. Gerçek ülkücü ahlak duruşu sergilediği için Yıldıray başkana tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yeni Başkanımız Orhan bey'i kutluyorum tebrik ediyorum. Yeni yönetimi ile birlikte başarılar diliyorum dedi. “
BU YOLDA “REHBERİMİZ KUR-AN’DIR, HEDEFİMİZ TURAN’DIR.”
Görevi devreden Eski Başkan Yıldıray Topal; “Orhan Başkanıma ve yönetim kurulu arkadaşlarına bundan sonraki çalışmalarında üstün muvaffakiyetler diliyorum. Davamız için, ilçemiz için, ilimiz ve ülkemiz için her türlü gayreti ve çabayı sarf edeceğinize eminim. Bizim elimizden gelen her türlü katkıyı her şekilde üzerimize düşen görevi yapmak bizim davacı ülkücü duruşumuza yakışır şekilde hareket etmek asli görevimizdir. Görevde bulunduğum süre içerisinde elimizden gelen bütün gayreti göstererek geçirdiğimiz seçimlerde Vakfıkebir ilçemizde ikinci parti olduk. Başarılı çalışmalarımızla birlikte en güzel şekilde davamızı yüceltme adına başarılı bir dönem geçirdik. Bundan sonraki süreç de de inanıyorum ki yeni görev alan arkadaşlarımız iradelerine ipotek koydurmadan, aldıkları kararları ve düşüncelerini özgürce ifade ederek partimizin başarı çıtasını yükseltecektirler. Davamızın bir kızıl elma hedefi vardır. Bu yolda “Rehberimiz Kur’andır, Hedefimiz Turandır.” Bu uğurda üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. Önümüzdeki yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanarak başarılı olacağınızdan hiç kuşkum yoktur. Başkanımı ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum dedi.”
“MHP HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEKTEDİR.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından göreve atanan Orhan Burhan Baltürk görev teslim töreni sırasında yaptığı açıklamada; “Bu gün Milliyetçi Hareket Partisinde Bayrak değişimi yaşanıyor. Bu göreve beni ve yönetim kurulu üyelerimizi layık gören başta sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere il başkanım sayın Bekir Sıtkı Tarım ve diğer ülkücü büyüklerime teşekkür ediyorum. Yıldıray başkanımın görev süresi boyunca partiye yapmış olduğu katkıları yakından bilirim. Kendisine ve yönetim kuruluna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasi hayatında, yarım asra dayanan mücadele azmi ve kararlılığıyla, Türk Milleti’nin özünden çıkmış, Millet menfaatleri söz konusu olduğunda, hiçbir siyasi beklentiyi nazar-ı dikkate almamış, önce Ülkem ve Milletim şiarıyla hareket etmiş ulu bir çınardır. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partiler içerisinde mücadelesini sürdürüp, hedefine emin adımlarla yürümektedir dedi.
MHP Vakfıkebir İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Alper Bahadır, Ünsal Anlaş, İnanç Sağlam, Emine Şaffak, Göksel Türkdemir, Gökhan Berber, Nihal Hacıahmetoğlu, Mustafa Haliloğlu, İsmail Güç, Alper Aydın, Mehmet Türkel, Mustafa Aynacı ve Recep Baltürk.