Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı İlyaslı Mahallesi muhtarı ve vatandaşları takdir edilecek bir ilke imza attılar.



31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Vakfıkebir İlyaslı Mahallesi’nin yeni muhtarı seçilen İlhan Tosun, mahalle halkıyla birlikte eski muhtar Yusuf Bektaş onuruna program düzenlediler. Birlik beraberlik vurgusunun ön plana çıktığı programda Muhtar İlhan Tosun, 25 yıllık muhtar Yusuf Bektaş’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim ederek onurlandırdı.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın da davet edildiği birlik beraberlik ve dayanışma programı, mahalle camiinde akşam namazının cemaatle kılınmasıyla başladı. Namaz sonrası İlçe Müftüsü Köksal vatandaşlara hitaben, birlik beraberliğin ve dayanışmanın önemi ile ilgili kısa bir sohbet gerçekleştirdi.
Daha sonra caminin yanındaki mekanda bir araya gelen mahalle halkı birlikte yemek yediler. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın yaptığı duâdan sonra programın sunuculuğunu yapan Vakfıkebir Öğretmenevi Müdürü Ahmet Altın önemli mesajlar içeren bir açılış konuşması da gerçekleştirdi. Müdür Ahmet Altın konuşmasında, “Bu akşam burada, yeni muhtarımıza hayırlı olsun, eski muhtarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek ve kendisini onurlandırmak amacıyla bir aradayız. Gayet sevgi saygı içinde güzel bir seçim süreci geçirdik. Güzel bir demokrasi örneği yaşandı. Çok şükür, hiç bir problem ve sıkıntı yaşamadan bu süreci tamamladık. Eski muhtarımız her zaman bizim gönlümüzde, gönüllerin muhtarı olarak kalacaktır. Biz vatandaş olarak hep bekleyen durumunda olduk, muhtarımız ise mahallemiz ve vatandaşlarımız için hep koştu koşuşturdu ve 25 yıllık muhtarlık hayatı boyunca mahallemize önemli hizmetlerde bulundu. Vatandaşın çalacağı ilk kapı muhtarın kapısıdır. Muhtarlık, devleti ve vatandaşları temsil eden kurumdur. Bizler birlik beraberliğimizi bozmadan her zaman muhtarımızın yanında olacağız. Bu akşam ki bu tablo, karşılıklı hoşgörünün, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin kanıtıdır. Kaybettiğimizde ve kazandığımızda, düğünümüzde ve cenazemizde bir arada olabiliyorsa varız demektir. Yeni muhtarımıza hayırlı olsun temennisiyle görev ve hizmetlerinde başarılar diliyorum. Gönüllerin muhtarı Yusuf Bektaş abimize de gerçekleştirdiği önemli hizmetleri için şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Geçmişten bugüne, 25 yıl muhtarlık yapan eski muhtar Yusuf Bektaş ise muhtarlık görevinin zorluklarını ve yaptığı hizmetleri anlatırken zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Bektaş, “Bu görevler ve bizler gelip geçiciyiz. Önemli olan geride hoş bir sadâ bırakabilmektir. Halkımızın takdiri ile seçilen arkadaşımıza ve heyetine başarılar diliyorum. Bundan sonra da yine mahallemiz için birlikte çalışacağız. Mahallemizin sorunlarının çözümü, vatandaşlarımızın arzu ettikleri hizmetleri alabilmek için seçilen muhtarımızla birlikte, ilgili kurumlarımız ile uyum içinde gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduğumu bilmenizi isterim. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Ardından konuşan İlyaslı Mahallesi’nin yeni muhtarı İlhan Tosun da, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bu akşam burada, karşılıklı dayanışma ve birlikte hizmet etme anlayışının meşalesini yakıyoruz. Birlik beraberliğimizin dâim olmasını diliyorum. Mahallemize 25 yıl hizmet eden muhtarımız Yusuf Bektaş’a hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar mahallemize muhtar olarak hizmet veren muhtarlarımızdan âhirete göç edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden başta ilçe müftümüze, arkadaşlarına ve siz mahalle halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Muhtar İlhan Tosun konuşmasının ardından eski muhtar Yusuf Bektaş’a, mahalle halkı adına plaket takdim ederek onurlandırdı ve hizmetleri için ayrıca teşekkür etti.
Daha sonra söz alan çevre mahalle muhtarları da duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Hayırlı olsun temennisinde bulundular.
Oldukça samimi bir havada geçen program sonrası; İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, muhtarlar ve vatandaşlar, camiinin çay ocağında bir süre sohbet ettiler. Müftü Köksal sohbet sırasında yaptığı konuşmasında, “İnsan varlığının varolduğu her yerde arzu edilen ve olması gereken manzara budur. Bu akşam biz burada buna şahitlik ettik. Bu birliktelik görüntüsü aynı zamanda ‘hâl ile’ duâdır. Biz de ayrıca dilimizle ve kalbimizle duâ ediyoruz. Cenâb-ı Hak bu birlikteliğinizi bozmasın. Huzur ve sükunet, sağlık afiyetler ihsân eylesin. Bu organizasyonu gerçekleştiren muhtarlarımıza ve muhtarlarımızın etrafında kenetlenen mahalle halkına sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Hepinize duâ ediyoruz. Yüce Allah, toplumun birliğine, dirliğine, kardeşliğine katkı sağlayan herkesten hoşnut ve razı olsun.” ifadelerini kullandı.
İlyaslı Mahallesi Merkez Camii’inde akşam namazının kılınmasıyla başlayan program, yatsı namazının da camide cemaatle kılınmasıyla sona erdi.