Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nde ilk kez, kadın Kur’an kursu öğreticileri ile erkek personelin eşleri arasında tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Merkez Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen toplantı, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın yaptığı kısa selamlama konuşmasının ardından kadın Kur’an kursu öğreticileri ile personel eşleri arasında devam etti.
Toplantıda İlçe Vaizi Hatice Semiz, Müftülük bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun faaliyet alanlarından bahsetti. Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun hizmet alanında her yaş grubuna yönelik faaliyetlerin bulunduğunu belirten Vaiz Hatice Semiz, din görevlisi eşlerinin özellikle mahalle ve köylerde müftülüğün çalışma ve faaliyetlerine desteklerini artırarak devam ettirmeleri talebinde bulundu. Peygamber Efendimiz (sav)’in İslâm’ı tebliğ’deki mücadelesinde, eşi Hz. Hatice’nin kendisine nasıl destek olduğunu da hatırlatan Vaiz Hatice Semiz, günümüzde de İslâm’ı anlatma ve yaşantılarıyla insanlara örnek olma hususunda görev üstlenen din görevlilerine, vazifelerini ifâda eşlerinin de yardımcı olmalarının, din hizmetinin etkin ve verimliliği açısından önem arz ettiğini belirtti.
Vakfıkebir İlçe Müftülüğünce ilk kez gerçekleştirilen erkek personel eşleriyle tanışma toplantısı, toplantıya katılanların kendilerini tanıtmasıyla devam etti; yemek ikramı sonrası Kur’an Kursu Öğreticisi Zübeyde Al’ın yaptığı dua ile sona erdi.