Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 3 yıldır başarılı bir şekilde sürdürülen üniversite hazırlık kursu, 1 Ekim 2018 tarihinde eğitime başladı. Yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yapan Halk Eğitim Kursu Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek.



Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan üniversite hazırlık kursu (TYT-AYT) daha önce Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinin yanındaki tarihi taş binada 3 yıl eğitim öğretime devam etti. Bu yıl ise binanın şartlarının uygun olmaması ve Kursala ilgilenen Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı Mehmet Kahveci’nin Vakfıkebir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne Müdür olarak atanması dolayısıyla kurs bu yıl hizmete yeni binasında yani Vakfıkebir Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde devam edecektir. Üniversite hazırlık kursu 1 Ekim 2018 günü 120 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştır. Yoğun talep olmasına rağmen kursa yeni öğrenci kabul edilmemektedir. Kurs yetkilileri bir standart yakaladıklarını çok fazla öğrenci alıp bu standardı düşürmeyeceklerini belirttiler. Geçtiğimiz üç yılda çok başarılı sezon geçirdiklerini dile getiren yetkililer, bunun sözde olmadığını belgelerle ispatlı olduğunu üstüne basa basa ifade ettiler. Kurs yetkilileri tek amaçlarının bölgemiz ve yöremiz çocuklarına hizmet etmek olduğunu, bu hizmet yolunda çok sıkıntı çektiklerini belirttiler. Buna rağmen bu sıkıntıların hiç önemli olmadığını, üniversiteye gönderilen her gencin çok önemli ve değerli olduğunu belirtiler ve birilerinin bu hizmeti yapması gerektiğinin bilincinde olarak bu yolda çalışmaya talip olduklarını ifade ettiler.
“GEÇMİŞ YILLARDAKİ GİBİ BU YILDA BAŞARILI OLACAĞIZ”
Kursun sorumluluğunu üstlenen Vakfıkebir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kahveci 2019 yılı Haziran ayı içerisindeki sınavlara kadar kursun devam edeceği, öğrencilere gerekli olan her konuda yardımcı olunacağını,  geçtiğimiz üç yılda olduğu gibi bu yılda Uzman öğretmen kadrosunun işbaşında olduğunu, tecrübeli öğretmenleriyle, yeni modern sınıflarda, uygun eğitim öğretim ortamında bu yılda başarılı olacaklarını belirtti.
“ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIRMADA %75 BAŞARI SAĞLADIK”
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, geçen yıl kursa devam eden öğrencilerin % 70-75’inin üniversiteyi kazandığını kazanan öğrenciler arasında Tıp Fakültesi başta olmak üzere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Mühendislik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Okul Öncesi, Özel Eğitim Öğretmenliği, Hemşirelik, İlahiyat Fakülteleri gibi bölümleri kazanan öğrenciler bulunmaktadır dedi.
Müdür Yüksek;  Bu başarının birliktelikten doğduğunu kişisel olmadığını bu başarıda emeği geçen herkese başta öğretmenlerimiz olmak üzere Vakfıkebir Kaymakamımız Mesut Yakuta’ya, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya, Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy’a, Milli Eğitim Şube Müdürlerine, Okul binasında bizlere derslik hizmeti sağlayarak okulunu açan Vakfıkebir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne, Bizlere öğretmen desteğini esirgemeyen Vakfıkebir Fen Lisesi’ne, Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesine, Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesine, Diğer okullarımız, özel öğretim kurumlarımıza, Müdür Yardımcım Mustafa Dal’a, tüm personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dedi.