Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinde açılan kurslar tüm hızıyla devam ederken, bugüne kadar hiç yapılmayan bir el sanatı kursu başarılı bir şekilde kursiyerler tarafından devam ettiriliyor.



Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinde açılan tüm kurslar başarılı bir şekilde usta öğreticiler tarafından kursiyerlere öğretilerek el becerileri geliştiriliyor ve hem bütçelerine hem de halkınızın eğitilmesine, bilinçli bireyler olmamıza katkı sağlıyorlar. Bu doğrultuda Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Bünyesinde ilk defa açılan bir kurs dikkatlerden kaçmıyor. İlk kez Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinde açılan bu kurs ile ilgili olarak Kurum Müdürü Birol Yüksek yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Dantel Anglez (İngiliz Danteli)”
Müdür Birol Yüksek; “Dantel Anglez (İngiliz Danteli) adı verilen bu el sanatları XV. yy. Avrupa da ortaya çıkmıştır. Tığ ile örülen şeritlerin desene göre şekillendirilip, aralarının birit ve ajunlarla tutturulması sonucu oluşan işleme türüdür. El Sanatları Usta Öğreticisi yani Kurs Öğretmenimiz Yasemin Birinci Dantel Anglez’den yelek projesi hazırlarken deri ile farklı bir çalışma yapmaya karar verdi. Bu proje için ön bir çalışma yaptı. Yapılmış örnekleri imcelediler ve tekniğe uygun desen çizimini tasarladılar. Kullanılacak malzemeleri (Deri, Kesici, Delici, İplik, İğne gibi) belirlendi. Kurs öğretmenimizin kendi beden ölçüsüne göre uygun yelek kalıbı hazırladılar. Giyim Öğretmeni ile kalıbına göre deseni çizdiler. Desen içerisindeki motiflerin tekrar çizimi yapıp deriden kesim yaptılar. Delici deri aleti ile milimetrik delikler açtılar ve tığ ile kenarlarını ördüler. Ardından montajına başladılar. Şeritlerini dikip, biritleri yaptılar. Çalışma projesini 2,5 ayda tamamladılar.
Sonuç olarak Dantel Anglez tekniği ile çeşitli dekoratif ürünler (Abajur, Çanta, Yelpaze, Stor Perde), giyim eşyaları Şal, Yelek vb. gii ürünler, sofra ve çay takımları, çeşitli örtüler (Oda Takımı) çalışılabilir. Açıklamasında bulundu.